Futsal kulttuuri > Taktiset kuviot ja harjoittelu

Futsal-valmentajakoulutus Suomessa

(1/3) > >>

batteri:
Futsal-valmentajakoulutus Suomessa. Missä pelaa? Ei ainakaan tarpeeksi.

Järjestelmällinen futsalvalmennuskoulutuksen puute on yksi suurimmista ongelmista Suomessa. Homma on ollut lähinnä seurojen oman aktiivisuuden ansiota ja Jouni Pihlaja on mielellään kouluttanut, kun on kalenterissa ollut sopiva aika.

Pitkän linjan koulutusjärjestelmä olisi kuitenkin kehitettävä, jotta lajiosaaminen saataisiin Suomessa kasvamaan.

Itse kävin Jounin vetämän koulutuksen vuonna 2007. Siitä lähti varmaan oma innostukseni lajiin, joka on mennyt jo jalkapallon ohi,

Porissa järjestettiin viime vuoden puolella futsalvalmentajakoulutus. Nyt Sievissäkin on aktivoiduttu. Hieno juttu.


Mitä näissä koulutuksissa tulisi käydä läpi?

Parastahan olisi, jos luotaisiin portaittainen järjestelmä. Jossain vaiheessa seuran sarjatasosta riippuen tulisi olla tietyntasoinen koulutus valmentajalla. No taitaa olla vielä utopiaa, kun edes monella liigajoukkueella ei ole varsinaista valmentajaakaan.

1. Peruskurssi

2. Jatkokurssi

3. ???

4. Pro FVK

ronning:
Itsekin kävin Jounin pitämän peruskurssin 2007. Saihan siitä perustietoja, mutta ei mitään mullistavaa tuollaisessa päivän kurssissa ei valitettavasti ehdi tehdä. Koulutusten runko näyttää olevan pitkälti sama vuodesta toiseen, joten hieman syvyyttä pitäisi saada. Tuo idea perus-, jatko-, jne-kursseista olisi toimiva, mutta sisällöt pitäisi olla selkeästi toisistaan eroteltavissa, jotta näkisin tuon hyödylliseksi. Tokihan tuon voisi aloittaa ihan perusperusteista?

Peruskurssi: säännöt, perustaktiikat, harjoitteet (sisältäen junnupainotuksia tms.), ottelun seuraaminen & sen analysointi

Jatkokurssi: taktiikat, pelaajien ominaisuudet ja niiden soveltuvuus, erikoistilanteet, vaativammat harjoitteet, käytännön esimerkkejä kentällä, ottelun seuraaminen & analyysi

Pro FVK: aamukaffet, jutustelua, lounas, esitellään omia kuvioita tussitaululle, kaffet, porukalla matsiin?  :)

Ja miten noiden kestot, että asiat tulee käytyä läpi? Perus 8h + matsi; jatko 16h + matsi?; Pro ???

Dumari3k:
Hyvä vaihtoehto voisi olla myös ennen peruskurssia suoritettava jonkinlainen futiksen pelaajille suunnattu laji-info tai lyhyt perehdyttäminen. Turun piirissä taisi joku tälläinen olla ja ilmeisesti se sai hyvän vastaanoton. Hieman kuten jalkapallon puolella on E-kurssi, joka tuo siellä uudet ohjaajat mukaan valmennustoimintaan. Toki tälläinen vaatisi muitakin kouluttajia kuin Pihlajan Jounin, sillä näitä kursseja olisi syytä pitää ympäri Suomea. Toisaalta tämä johtaisi siihen, että esim. Pihlaja kouluttaisi muutaman alueellisen kouluttajan tai sitten hyödynneittäisiin nykyisiä Futsal-liigan ja Ykkösen valmentajia peruskurssin kouluttajina, jolloin Jounin rooli ns. liittovalmentaja, joka hoitelee esim. jatkokurssista eteenpäin tätä hommaa.

Prässäävä Target:
DBTL:ssä kuulin eilen turkulaisen ex-liigavalmentajan tuovan Vic Hermansin pitämään kolmen päivän valmennuskoulutusta Turkuun. Hienoa eteenpäinvientiä.

Jorma:
Hienoa jos tälläistä on tapahtumassa?! Vic Hermans tällä hetkellä Thaimaan maajoukkue valmentaja ja näin johdattelemassa joukkoja koti MM kisoissa marraskuussa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta