Kirjoittaja Aihe: FutsalForumin säännöt  (Luettu 8554 kertaa)

Poissa Päätuomari

 • Ylläpitäjä
 • Kolmosketju
 • *****
 • Viestejä: 239
  • Profiili
  • FutsalForum.Fi Facebookissa
FutsalForumin säännöt
« : 14.02.12 - klo:10:37 »
FUTSALFORUMIN SÄÄNNÖT v. 1.0

1. Forumin tarkoitus

Tämän  forumin eli keskustelupalstan tarkoitus on tarjota alusta Futsal-keskustelulle. Pääpainopiste keskustelulla on siis oltava jollakin tapaa Futsaliin liittyvää. Turhat viestit ja viestiketjut tullaan poistamaan.
Keskustelu Salkkareista tai Kauniista ja Rohkeista ei siis kuulu tänne, mikäli nyt eivät sattuneet pelaamaan Futsalia jossakin jaksossa.

2. Käyttäytyminen

Keskustelijoiden odotetaan noudattavan yleistä nettietikettiä.
Toisen henkilön halventaminen tai loukkaaminen esittämällä vihjauksia, perättömiä syytöksiä ja valheita on kielletty.
Voit olla eri mieltä muiden kanssa, mutta älä hyökkää heitä vastaan henkilökohtaisesti.
Vältä viestissäsi pelkkiä isoja kirjaimia (huutaminen).
Älä lähetä samaa viestiä monta kertaa (flooding), viesti menee varmasti perille muutenkin.
Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan.
Kirosanojen käyttöä viesteissä ei sallita, sillä niitä ei välttämättä tarvita. 
Jos jonkin jäsenen kirjoitusten sisältö, kielioppi tai kirjoitusasu ärsyttävät, niitä ei ole pakko lukea eikä niitä tarvitse kommentoida hyökkäävästi.

2.1. Viestin kirjoittaminen

Pidetään viestit selkeinä ja kirjoitetaan oikealle alueelle. Tarvittaessa aiheita tai viestejä voidaan yhdistää tai siirtää. Jokainen voi avata alueita parhaaksi näkemällään tavalla, mutta kuitenkin oikealle alueelle ja oikeasta asiasta.

3. Mainostaminen/spammaus

Keskustelualueen käyttö kaikenlaiseen mainontaan edellyttää aina etukäteissopimusta ylläpidon kanssa. Luvatonta kaupallista toimintaa harjoittavat tunnukset poistetaan sivustolta. Luvatonta kaupallista toimintaa ovat mm:

- Pyramidihuijaukset
- Oman tuotteen tai palvelun markkinointi ilman ylläpidon lupaa
- Markkinointi- ja mainosviestit

Muiden jäsenten häirintä lähettämällä heille mainosviestejä on kielletty.
Mikäli olet epävarma saako viestisi lähettää foorumille, kysy asiasta ensin ylläpidolta tai yleisvalvojilta.

4. Lait

Kaikki Suomen laissa kielletty toiminta ja siihen yllyttäminen on kiellettyä.
Henkilöön, ihmisryhmään tai kansanryhmään kohdistuvat vihamieliset, halventavat, nöyryyttävät tai rasistiset viestit ovat kiellettyjä.
Laissa kiellettyjä ovat myös tekijänoikeusrikkomukset ja kunnianloukkaus. Älä tarjoa saataville laittomia kopioita esim. tietokoneohjelmista tai tekijänoikeudella suojatusta sisällöstä.

5. Yksityisyydensuoja

Suomen laki takaa yksityisyydensuojan. Älä julkaise foorumilla jäsenten tai yksityishenkilöiden henkilötietoja. 

6. Kielletty materiaali
6.1. K-18 materiaali

Kaikki kuvat ja videot, joita forumilla jaetaan tulee olla Futsal-videoita tai muulla tavalla Futsaliin liittyviä. K-18 materiaali ja muut turhat kuvat ja videot ovat kiellettyjä tällä forumilla ja ne tullaan poistamaan. Käyttäjä voi saada myös bannin toimiessaan näiden sääntöjen vastaisesti.

6.2. Tekijänoikeudella suojattu materiaali

Tekijänoikeudella suojattu materiaali: Älä lähetä viestissä materiaalia, joka on tekijänoikeudella suojattua ja jonka julkaisemiseksi sinulla ei ole kirjallista lupaa tekijänoikeuden haltijalta. Tekijänoikeudella suojattua materiaalia ovat mm. kuvat, videot ja muut julkaisut kuten lehtikirjoitukset.

"Tekijänoikeus on tekijän lakisääteinen oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa. Tarkemmin sanottuna tekijänoikeus on joukko sääntöjä, jotka määrittelevät oikeudenomistajan yksinoikeuden määrätä teoksen kappaleenvalmistamisesta ja yleisön saataville saattamisesta sekä tämän yksinoikeuden poikkeukset eli tekijänoikeuden rajoitukset.
Teoksia voivat olla esimerkiksi kirjalliset tuotokset, elokuvat, äänitteet, taidemaalaukset ja sävelteokset. Kirjallisia teoksia ovat myös tietokoneohjelmat, kartat ja graafisesti muotoillut teokset. Tekijänoikeus ei suojaa ajatuksia, vain teoksen ilmiasua eli toteutustapaa."


- Wikipedia.fi

7. Tietojen tallentaminen

Kaikkien viestien IP-osoite tallennetaan.
Tätä tietoa ei anneta millekään kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi. Webmaster, yleisvalvojat tai ylläpito eivät ole vastuullisia jos tietoturva vaarantuu tietomurrosta johtuen.

Sivusto käyttää evästeitä (cookies) tallentamaan tietoa paikalliselle tietokoneelle. Nämä avusteet eivät sisällä mitään yllä mainituista tiedoista, niiden on ainoa tarkoitus on helpottaa sivuston käyttöä.

Sähköpostisoitetta käytetään käyttäjän tarvitsemien tietojen sekä uuden salasanan lähettämiseen jos unohdat sen.
Käyttäjälle voidaan lähettää tiedotteita forumilla tapahtuvista uudistuksista tai kilpailuista.

8. Käyttäjätunnus

Forumilla sallitaan lähtökohtaisesti vain yksi tunnus henkilöä kohden. Ylläpidon luvalla tunnuksia voi olla useampia.
Mikäli käyttäjä luo toisen tunnuksen tarkoituksenaan välttää hänelle annettu rangaistus, käyttäjältä voidaan sulkea koko sivusto mikäli ylläpito toteaa sen aiheelliseksi.

9.  Yksityisviestit

Voit lähettää muille käyttäjille yksityisviestejä. Näihin viesteihin pätee samat säännöt kuin muuallakin keskustelualueella.

10. Allekirjoitukset

Viestiin voi lisätä allekirjoituksen, mutta se ei saa sisältää linkkiä edellä mainittuja ehtoja rikkovalle sivustolle. Muunlaiset linkit ovat sallittuja. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä ylläpitoon. Allekirjoitus saa olla enintään 3 riviä ja 200 merkkiä pitkä. Turhia allekirjoituksia tulee välttää.

11. Yhteydenotto

Jos mielestäsi jokin viesti loukkaa sääntöjä, ilmoita viesti yleisvalvojille / ylläpidolle   -napilla viestin yhteydessä.
Mikäli haluat ottaa yhteyttä ylläpitoon, voit lähettää ylläpidolle tai yleisvalvojille yksityisviestiä tai sähköpostia.

12. Rangaistukset

Mikäli rikot näitä sääntöjä, järjestät itsellesi bannin eli porttikiellon forumille. Ylläpito ja yleisvalvojat varaavat oikeuden asettaa käyttäjän banniin myös syistä, joita ei näissä säännöissä ole huomattu esittää.
Bannien pituuteen vaikuttaa luonnollisesti ainakin teon vakavuus ja käyttäjän aiempi bannihistoria. Käyttäjätunnus ja IP-osoite voidaan tarvittaessa sulkea keskustelualueelta kokonaan. Mikäli teet jotain aivan älyttömän typerää ja törkeää voidaan tietosi selvittää Internet-palveluntarjoajaltasi.   

13. Muuta huomioitavaa

Tavoitteenamme on rakentaa toimiva ja mukava paikka keskustella Futsalista. Toivomme, että kunnioitatte näitä sääntöjä. Mikäli jostakin syystä jokin asia on jäänyt mainitsematta, on webmasterilla, ylläpidolla ja yleisvalvojilla oikeus pitää jotakin toimintaa sääntöjenvastaisena ja toimia tilanteen vaatimalla tavalla asian korjaamiseksi.

Viedään yhdessä lajia eteenpäin!

FutsalForum.fi
Ylläpito

Poissa Prässäävä Target

 • Kolmosketju
 • ***
 • Viestejä: 189
  • Profiili
Vs: FutsalForumin säännöt
« Vastaus #1 : 14.02.12 - klo:21:06 »
Hyvät säännöt. Voiko ylläpito tarkentaa seuraavia kohtia:

- futsalstreamit; striimit esimerkiksi EM-kisoista ovat tekijänoikeudella suojattuja, mutta kuitenkin edistävät futsalkeskustelua ja forumin itsetarkoituata. Sama maalikoosteet etc kv-peleistä.
- lehtiartikkelit, jotka löytyvät esimerkiksi Turun Sanomien nettisivuilta ovat sallittuja linkkejä? Tuolloinhan lehti on itse jo katsonut uurisen olevan tarpeeksi vanha tai "mitätön", jottei siihen tarvita paperiversion ostoa. Eli kielto olisi noille juttujen skannauksille ilman lupaa.

Siksi haluan tietää, kun en halua bannia.

Poissa Päätuomari

 • Ylläpitäjä
 • Kolmosketju
 • *****
 • Viestejä: 239
  • Profiili
  • FutsalForum.Fi Facebookissa
Vs: FutsalForumin säännöt
« Vastaus #2 : 14.02.12 - klo:21:43 »
Hyvät säännöt. Voiko ylläpito tarkentaa seuraavia kohtia:

- futsalstreamit; striimit esimerkiksi EM-kisoista ovat tekijänoikeudella suojattuja, mutta kuitenkin edistävät futsalkeskustelua ja forumin itsetarkoituata. Sama maalikoosteet etc kv-peleistä.
- lehtiartikkelit, jotka löytyvät esimerkiksi Turun Sanomien nettisivuilta ovat sallittuja linkkejä? Tuolloinhan lehti on itse jo katsonut uurisen olevan tarpeeksi vanha tai "mitätön", jottei siihen tarvita paperiversion ostoa. Eli kielto olisi noille juttujen skannauksille ilman lupaa.

Siksi haluan tietää, kun en halua bannia.

-Futsalstriimit
Minä olen vakaasti sitä mieltä, että videon upottaminen tänne on sallittua, sillä siitä ei tehdä enää uutta kopiota. Videon julkaisija on saattanut rikkoa tekijänoikeuksia, mutta näitähän on Youtube täynnä. Varmistan asiaa lainoppineelta vielä.

Kts. linkki: http://www.opettajantekijanoikeus.fi/2011/01/youtube-videoiden-esittaminen/

-Lehtiartikkelit
Artikkelin suora kopiointi voi olla kyseenalaista ilman lupaa, mutta ns. ilmaisjakeluun laitetun lehtijutun linkittämisessä ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Poissa ronning

 • Vilttiketju
 • *
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: FutsalForumin säännöt
« Vastaus #3 : 14.02.12 - klo:22:06 »
Jos ei jostain syystä saa jatkossa upottaa suoraan, niin yks tapa luonnollisesti jakaa osoite niin, ettei toisessa päässä näy miltä sivulta esim youtubeen tultiin.
www piste youtube piste com, ja niin edelleen...

Poissa batteri

 • Yleisvalvoja
 • Kakkosketju
 • *****
 • Viestejä: 427
  • Profiili
  • http://www.youtube.com/user/Styntty
Vs: FutsalForumin säännöt
« Vastaus #4 : 15.02.12 - klo:10:34 »
Hmm. Toi YouTuben upotusjuttu on muuten vähän niin ja näin. Youtube tarjoaa koodin, jolla voi upottaa videota.

Voitaisiin miettiä, että kannattaako niiden upotus kieltää. Youtube hoitaa kyllä itse kiellettyjen videoiden poiston....

Poissa Shamaani1

 • Nelosketju
 • **
 • Viestejä: 89
  • Profiili
Vs: FutsalForumin säännöt
« Vastaus #5 : 03.03.12 - klo:13:20 »
Jos linkaaa esmi. muutamia futiskikkoja joita tietenkin myös futsalissa voi käyttää niin saako sellaista laittaa tänne? Aivan vain muiden kehityksen iloksi . Niistä matkimallahan kikkoja oppii (=