Kirjoittaja Aihe: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013  (Luettu 39651 kertaa)

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #15 : 25.09.12 - klo:16:03 »
MuSaFutsal kauteen tutuilla eväillä

http://www.musansalama.fi/sivu.aspx?taso=3&id=375

Poissa batteri

 • Yleisvalvoja
 • Kakkosketju
 • *****
 • Viestejä: 427
  • Profiili
  • http://www.youtube.com/user/Styntty
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #16 : 27.09.12 - klo:09:40 »
Kylve ja FC Gepardi solmineet yhteistyösopimuksen Facebookin mukaan.

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #17 : 27.09.12 - klo:22:37 »
FC Rauma pelannut nyt kahdesti liigajengi FC Jazzia vastaan. Saldona kaksi voittoa lukemin 3 - 0 ja 3 - 1.


Poissa Liitokone

 • Vilttiketju
 • *
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #18 : 04.10.12 - klo:19:07 »
Ilves ja ACE ovat solmineet farmisopimuksen:
http://www.ilvesfs.fi/uutinen.php?id=376

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #19 : 05.10.12 - klo:13:44 »
Eilinen treenipeli

Ryhti - MuSa 12 - 5 (0 - 5)

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #20 : 09.10.12 - klo:18:30 »
FutisForum2:lta lainattu teksti

Lainaus
Ykkösen ennakko 2012-2013 by Laiska & ^amoresperros^. Ennakkoa voidaan vielä muokata ja täydentää kauden alkuun saakka,
kommentteja ja keskustelua toivotaan!

Olkaa hyvät:

ENNAKKOSUOSIKIT:

LOISKE

Viime vuoden sijoitus Liigassa 11.

Viime vuonna ennakkoluulottomia otteita liigassa esittänyt Loiske on tulevan kauden suurimpia nousijasuosikkeja. Pelaajaliikenne on käynyt ilmeisesti tasaisen vähäisesti molempiin suuntiin. Isoin menetys varmuudella maalitykki Toni Järvisen menetys PJK:hon. Samoin Leo Rantasen siirto Ilvekseen satuttaa oranssipaitoja.

Sen sijaan sisään on uutisoitu Loiske-legenda Markus Sairialan paluu, joka on palaamassa juurilleen muutaman menestyksekkään Ilveksessä vietetyn vuoden jälkeen. Jos joukkueen viime kauden taso säilyy, on Loiske vahvoilla ykkösessä, sillä pääosin nuori miehistö on jälleen vuoden kokeneempi – ja kehittyneempi.

Seuraa: Markus Sairiala: Legendan asemaan Lempäälässä noussut Sairiala siirtyi muutama kausi sitten Loiskeen pudotessa Liigasta lähes paikallisviholliseen, Ilvekseen. Kuinka Hakkarissa otetaan vastaan taitava porkkanapää tällä kertaa? Odotettavissa on varmasti paljon tehoja ja ainakin yksi joulukortti.

Arvio: Sijat 1-3


FC RAUMA

Viime vuoden sijoitus 5.

Viime kauden nousijajoukkueista parhaiten sijoittunut FC Rauma on vuoden kokeneempi, eikä pelaaja- tai valmennuspuolella ole tapahtunut suuria muutoksia. Tommi Rantala ja Ville Saarinen ovat lähteneet siviilipuolen asioiden vuoksi pois Raumalta, ja tilalle on tullut jo Kasper Nyholm sekä huhuissa on liikkunut useita tasokkaita futareita (mm. Jussi Aalto). Jo viime kaudella joukkue pystyi haastamaan sarjan ennakkosuosikkeja ja oli etenkin keväällä vahva.

Joukkue on harjoitellut useamman kuukauden ja pelannut harjoitusotteluissa pirteästi liigajoukkueita vastaan – kaataen muun muassa Jazzin jo kahdesti sekä kilpailija ACE:n kerran. Välttäessään avainpelaajien loukkaantumiset ja saadessaan tasaisuutta otteisiinsa, on joukkue ehdottomasti sarjan ennakkosuosikkeja.

Seuraa: Niila Asunmaa. Viime vuonna loukkaantumisista kärsinyt peluri on jälleen täydessä iskussa. On joukkueelleen tärkeä pelaaja niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Potkutekniikka on sarjan parhaimmistoa, joten maaleja sopii mieheltä odottaa.

Arvio: Sijat 1-3


ACE

Viime vuoden sijoitus Liigassa 12.

Loistavan Ykkösen nousukauden 2010–2011 jälkeen kovin odotuksin Liigaan lähtenyt ACE koki korkeimman sarjatason kovuuden debyyttikaudellaan. Joukkue pelasi tasaisia otteluita läpi kauden, muttei onnistunut kääntämään otteluita itselleen. Liigan sarjataulukon häntäpäähän sijoittuneista joukkueista ACE:lla oli tasaisin maaliero hyvien esitysten seurauksena.

Tälle kaudelle joukkue on kokenut jälleen suuria menetyksiä. Pelaajavalmentajavelho Anssi Mäkinen jättäytyi pois työkiireiden takia ja pitkäaikainen kapteeni + apuvalmentaja Heikki Uusitalo lähtenee Pohjanmaalle, TP-Kaarleen. Lisäksi Liigan kestomenestyjä Ilves houkutteli viimekauden pistehain Juhana Jyrkiäisen sekä pohjalla varmasti esiintyneen Niko Stenholmin tupsukorviin. Huhuissa on myös ollut hyökkäyspään pelaajien Oleg Sarantsinin ja Mikko Långvikin lähdöt työsyiden vuoksi. Myös toinen maalivahti Toni Bärman on samoista syistä vaihtamassa maisemaa.

Vastaavasti tulopuolella on tullut kuitenkin Ilveksessä menestystä saavuttanut Matti Anttonen, jolla on myös valmennuksellista vastuuta. Anttosen johdolla ACE solmi myös farmisopimuksen Ilveksen kanssa, joten tuttuja pelaajia voi näkyä kauden mittaan myös Tamppi-areenalla. PoPassa pelannut Teemu Vento vahvistaa teekkareita alkavalla kaudella ja lisäksi loukkaantumisen vuoksi koko viime kauden missannut sähäkkä Samu Lepistö on ilmeisesti tekemässä paluuta riveihin. Joukkue on kokenut Ykkösen tasolle ja sen puolustus on sarjan tiiviimpiä, joten olettaa sopii että ACE on aivan kärjen tuntumassa.

Seuraa: Antti Härkönen. Härkönen on luultavasti Ykkösen paras maalivahti ja häneltä sopii odottaa game-savereita ottelusta toiseen. Vaikka puolustus Härkösen edessä pelannee taas totutun varmasti, Härkösen panosta tarvitaan silti kääntämään tiukat ja vähämaaliset ottelut ACE:lle.

Arvio: Sijat 1-3


KOVIMMAT HAASTAJAT:

ZENITH

Viime vuoden sijoitus 4.

Zenith on sarjan kokenein joukkue – onhan se pelannut Ykkösessä sen olemassa olon ajan. Monella pelaajalla on kokemusta Liigasta (Mikko Lahtinen, Jussi Kuusela ja Mikko Merikari) ja muidenkin pelaajien taso on rutinoitunutta ykkösen tasolle. Ongelmana on ollut etenkin iäkkäämpien pelaajien loukkaantumisherkkyys, joka on johtanut miehistön vaihteluun ja sitä myöten tason heilahteluun pitkin kautta. Erityisesti heikohkot otteet vieraskentillä ovat pitäneet joukkueen pois kirkkaimmilta sijoilta. Maalintekoon joukkue sai viime kaudelle parannusta, mutta ratkaisijoita ei silti ole liikaa.

Valmennuksellisella puolella Mikko Aitkoski saanee apuja kokeneilta pelaajilta, joten taktisetkin nyanssit pitäisi olla hallussa. Jos joukkue löytää tasaisuutta otteisiinsa, on se paha vastustaja kenelle tahansa. Tiedossa olevia pelaajamuutoksia ei ole, vaikka oletettavasti joku joukkueen veteraanipelaajista siirtynee Zenithin kakkoseen ja puolestaan nuorempaa verta tulee tilalle ykkösjengiin.

Seuraa: Tommi Härkönen. Taitava Härkönen on sarjan parhaita pelinlukijoita, tasapainoinen pelaaja, jonka syötöt ovat parhaimmillaan poikkeuksellisia. Härkönen – Kuusela -kaksikko teki viime kaudella tuhoista jälkeä pelatessaan yhdessä ja samaa voinee odottaa myös tällä kaudella.

Arvio: Sijat 2-5


PJK

Viime vuoden sijoitus 3.

PJK jatkaa pitkää taivaltaan ykkösessä. Edelliskauden joukkueesta on poistunut ainakin Valtteri Similä, joka siirtyi suuremmille areenoille Ilvekseen. Tilalle on kuitenkin hankittu Loiskeen pistelinko Toni Järvinen, joten maaleja on jälleen lupa joukkueelta odottaa. Janne Rossin mahdollinen osallistuminen on PJK:n kannalta myös oleellista. Pelityyli lienee viimevuosilta tuttu (hawaiji), joten runsasmaalisia otteluita on jälleen luvassa.

Joukkueen rungon muodostaa jalkapalloa pelaava ryhmä, joten valmistautuminen kauteen on saattanut viivästyä tyypillisesti. Harjoitusottelu PS Villaa vastaan päättyi joukkueen voittoon, joten harjoittelu on ilmeisesti käynnistynyt aiemmin kuin normaalisti. Puolustaminen ja tasaisuus kun löytyy, voi PJK yllättää ja olla lähellä kärkisijoja.

Seuraa: Toni Järvinen. Loiskeessa Järvinen oli hurjassa vireessä koko viime kauden ja jostain kertoo jo se, että joukkueensa putoamisesta huolimatta Järvinen vei Liigan runkosarjan maalipörssin sensaatiomaisesti nimiinsä. Järvinen jatkanee maalitehtailuaan myös Pirkkalassa ja on luonnollisesti suurin maalipörssin voittajasuosikki.

Arvio: Sijat 3-6


MUSTAT HEVOSET:

YLÖJÄRVEN RYHTI

Viime vuoden sijoitus 6.

Viime vuoden nousijajoukkue pelasi erittäin pirteän alkukauden johtaen sarjaa pitkään. Joukkueessa on monia Ilveksen entisiä pelureita, joilta on selkeästi saatu tietotaitoa tekemiseen. Joukkueessa on lisäksi nuoria lupaavia pelureita, joilla on potentiaalia nousta avainpelaajiksi. Kysymyksiä herättää yhteistyö Ilveksen kanssa sekä otteiden tasaisuus - varsinkin vieraspeleissä. Lähteekö kokenut kaarti myös pidemmille matkoille?

Pirkanmaalla osataan pelata futsalia ja pelaajaliikenne joukkueiden välillä on varmasti kovaa aina kauden alkuun asti. Viimevuotiseen runkoon on tullut mukaan uusina Teemu Häkli (YIlves), Kalle Salminen (Mad Max) ja Olli-Pekka Toikkonen, joka piti taukoa futsalista. Maaleja joukkue ainakin viime vuoden perusteella osaa tehdä ja etenkin Toikkosen siirto vahvistaa Ryhtiä rajusti.

Seuraa: Olli-Pekka Toikkonen. Virtuoosimainen taituri tekee Ryhdissä paluun pelikentille. Ilveksessä Toikkonen ei nauttinut Petteri Pulkkisen luottamusta, mikä osaltaan vaikutti varmasti pelaajan motivaatioon. Supertaitavan laiturin suurin heikkous onkin korvien välissä, mutta mikäli se puoli on kunnossa, Ryhdillä on käsissään yksi sarjan parhaista pelaajista.

Arvio: Sijat 4-7


PS VILLA

Viime vuoden sijoitus 7.

Viime vuonna nousseet Hyvinkääläiset ovat vuoden kokeneempia. Nuorista lahjakkuuksista ja muutamasta kokeneemmasta jyrästä muodostuva ryhmä tulee olemaan vaikea vastus monille. Viime vuonna Villa selkeästi haki vielä oppia kovemmista peleistä, mutta varmasti joukkue on kehittynyt. Entinen maajoukkuepelaaja Jukka Lottonen on siirtynyt pelaajavalmentajaksi kokeneen Kalle Helinin jäädessä syrjään. Lottonen tuo varmasti ryhmään futsal-tietämystä, jonka lisääntyminen näkyi jo viime kauden loppupuolella pisteiden muodossa.

Vakuuttavat harjoituspelivoitot nousija-KylVestä ja Zenithistä ovat varmasti antaneet luottoa omaan tekemiseen. Jos taitavat pelaajat malttavat pelata joukkueena, tulee Villa nostamaan viime kauden sijoitustaan. Hyvinkäällä puitteet ovat kunnossa ja joukkue saanee lisää virtaa innokkaasta - ja yleensä kiitettävän - runsaslukuisesta kotiyleisöstä. Avainkysymys on se, että kääntyvätkö tasaiset pelit tällä kaudella Villalle vai ei?

Seuraa: Xhevdet Zeqiri. Taitava Zeqiri on yksi Ykkösen yllätyksellisimmistä pelaajista. Tehokkuutta hyökkäyssuuntaan riittää, mutta puolustuspelaaminen sekä henkisen puolen kestävyys ovat hieman kysymysmerkkejä.

Arvio: Sijat 4-7


ALTAVASTAAJAT:

MUSA

Viime vuoden sijoitus 10.

Viime vuoden erikoisuus nähtiin Musan tippumisen myötä. Puolivälissä kärkipäässä keikkunut Musa tippui katastrofaalisesti Kakkoseen. Joukkue kuitenkin pääsi takaportin kautta takaisin Ykköseen ja halunnee todistaa kuuluvansa sinne. Kauden alku ei kuitenkaan lupaile hyvää, sillä joukkueen tärkein palanen - pelaajavalmentaja Juha Helander - on poissa loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi Liigajoukkue Jazziin on siirtynyt muutama tärkeä pelaaja. Miten vaikuttaa Musan jalkapallopuolen yhteistyö, huhuissa futsal on joutunut nöyrtymään ja se on näkynyt suoraan tuloksissa. Apuja tuo todennäköisesti farmisopimus Jazzin kanssa, joka mahdollistaa apujen saannin laajan pelaajaringin omaavasta liigaporukasta.

Seuraa: Juha Helander. Helander on MuSalle kaikki kaikessa: Tehokkain pistemies sekä varmin oman pään pelaaja. Samalla valmentajan rooli vielä kaupan päälle, niin johan on paineita yhdellä miehellä.

Arvio: Sijat 7-10


U.S. SKÄDÄM

Viime vuoden sijoitus 8.

Sarjan toinen Jyväskyläläisryhmä jatkaa ykkösessä todennäköisesti samalla konseptilla kuin viime kaudellakin. Muutama pelaaja omaa kokemusta jo useammalta ykkösen kaudelta. Millainen on ollut pelaajaliikenne opiskelijajoukkueessa? Joukkue sopi farmisopimuksen KaDyn kanssa, joten apuja löytynee kauden mittaan myös liigasta – niin pelaajapuolella kuin taktisessakin osaamisessa. Viime vuonna joukkue esitti vaihtelevia otteita ja saman voisi olettaa jatkuvan tänäkin vuonna. Saako etua Huhtaharjun liukkaasta postimerkistä vai pelaako ottelunsa Jyväskylän paremmissa saleissa. Taitavalta, mutta tempperamenttiselta, Juhana Pernaalta voi odottaa pisteitä.

Seuraa: Juhana Pernaan nimi tulee usein mainittua Skädämin pelaajista puhuttaessa, eikä syyttä. Taitava vasuri on joukkueensa tärkeimpiä pelaajia, jonka puuttuminen näkyy varmasti joukkueen tehoissa. Mielialapelaaja, mutta kaiken osuessa kohdilleen on tärkeä palanen Skädämin pisteiden kannalta.

Arvio: Sijat 8-10


FC KOMAR

Nousijajoukkue

Turun piiristä noussut Komar on ykkösessä jonkinasteinen mysteeri. Joukkue ilmeisesti koostuu nuorista maahanmuuttotaustaisista taitavista pelaajista, joten yllätyksiä voi olla luvassa. Kysymysmerkkejä liittynee jalkapallon ja futsalin yhteensovittamiseen sekä lajitietouteen. Yksittäisissä peleissä joukkue voi olla vahvoilla, mutta miten riittää rutiini pitkän kauden aikana? Kestääkö kurinalaisuus, entäpä pää?

Seuraa: ?

Arvio: Sijat 8-11


LAPO-90

Nousijajoukkue

LaPo-90 on ykkösen tasolla uusi tuttavuus, mutta ei missään nimessä kokematon. Joukkueen rungon muodostanee pitkälti viime vuoden nousijajoukkue, joka koostunee vanhasta LaVe:n rungosta joka pelasi pitkään Ykkösen tasolla. Muutamia kokeneitakin ratsuja on mukana, joten joukkue varmasti tietää miten pisteitä kaivetaan tasaisessa sarjassa. Kaivattuja apuja Ruutupaitojen joukkueesta ei saapunut vahvistamaan rinkiä.

Pelaajavalmentajana toimii Eero Kivipuro, joka oli jo La-Ve:n aikoina käskyttäjänä. Odotettavissa on siis tiukasti puolustava ja vastaiskuihin nojaava joukkue. Kotiluolassa on varmasti tunnelmaa, jos viime kauden nousukarsintapelien hurmos jatkuu katsomossa. Nousijajoukkueena joutunee kuitenkin tyytymään sarjan alemman puoliskon sijoituksiin – kunhan onnistuu kotonaan raapimaan riittävästi pisteitä sarjasijoituksen turvaamiseksi.

Seuraa: Jussi Laapio. Isokokoinen ja fyysinen target omaa taitoa ja pelisilmää jolla suojata palloa tiukemmissakin tilanteissa. Luo varmasti vaikeuksia vastustajille ja vaarallisia tilanteita maalinedustalla.

Arvio: Sijat 9-12


LIIKUNNAN RIEMU

Nousijajoukkue

Jyväskylän futsal buumi on synnyttänyt kaupunkiin toisen Ykkösen seuran. Opiskelijaympyröissä jalkapallon puolella menestystä saavuttanut Liikunnan Riemu nousi täksi kaudeksi ykköseen. Joukkue on liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoista koostuva joukkue, jossa on vankka jalkapallopohja pelaajilla. Joukkueen valmistautumista kauteen vaikeuttanee jalkapallo, jota suurin osa pelaa kesällä, ja jonka vuoksi pelaajat pääsevät kokoontumaan yhteen vasta kauden kynnyksellä. Viime vuonna joukkueen rinki oli laaja, joka takaa varmasti tarpeeksi pelaajia myös vierasotteluihin.

Miten pelaajat pelaavat jalkapalloa, venyykö avainpelaajien kauden avaus? Joukkue pelaa nousijoille tyypillisesti enemmän ”salijalkapalloa”, mutta saattaa imeä oppia kaupungin muilta joukkueilta. Ennakko-odotuksissa kausi saattaa olla oppimiskausi, mutta pelaajien taitotaso voi korvata taktisia puutteita. Yksittäisissä peleissä joukkueella on varmasti yllätysmahdollisuus, mutta rutiinin puute saattaa sittenkin olla liian iso onglema...?

Seuraa: Ville Vähäkoitti. Viime vuonna joukkueen paras pelaaja oli pitelemätön Keski-Suomen 2. divarissa ja pisteitä syntyi tappavan tasaiseen tahtiin. Hanakasti haastava pelaaja vei puolustajia viime kaudella miten tahtoi, riittääkö taitotaso kurinalaisemmin pelaavia joukkueita vastaan?

Arvio: Sijat 9-12

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #21 : 10.10.12 - klo:17:08 »

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #22 : 13.10.12 - klo:19:30 »

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #23 : 19.10.12 - klo:14:24 »
MuSan ennakko vierastuplaan (vs. Riemu ja Loiske)

http://www.musansalama.fi/sivu.aspx?taso=3&id=370

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #24 : 23.10.12 - klo:21:19 »

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #25 : 25.10.12 - klo:23:12 »
MuSa - ACE 3 - 3 (3 - 2)

MuSan rapo: http://www.musansalama.fi/sivu.aspx?taso=3&id=371

Poissa batteri

 • Yleisvalvoja
 • Kakkosketju
 • *****
 • Viestejä: 427
  • Profiili
  • http://www.youtube.com/user/Styntty
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #26 : 28.10.12 - klo:12:46 »
ACE-Loiske 6-4 Futsal Ykkönen maalikooste:

Poissa batteri

 • Yleisvalvoja
 • Kakkosketju
 • *****
 • Viestejä: 427
  • Profiili
  • http://www.youtube.com/user/Styntty
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #27 : 28.10.12 - klo:15:26 »
Futsal Ykkönen PJK-Riemu 4-4

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #28 : 01.11.12 - klo:21:30 »

Poissa G-Woima

 • Kakkosketju
 • ****
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: FUTSAL-YKKÖNEN 2012-2013
« Vastaus #29 : 03.11.12 - klo:22:12 »
Päivän tulokset:

PJK - MuSa 1 - 4
Loiske - Zenith 5 - 1
U.S.Skädäm - Ryhti 3 - 7
FC Rauma - FC Komar 9 - 0


MuSa rapo (vs. PJK)

http://www.musansalama.fi/sivu.aspx?taso=3&id=371