Kirjoittaja Aihe: Futsal-liigan siirrot/siitohuhut, yläältä/alas ja päin vastoin.  (Luettu 15113 kertaa)

Poissa batteri

  • Yleisvalvoja
  • Kakkosketju
  • *****
  • Viestejä: 427
    • Profiili
    • http://www.youtube.com/user/Styntty
Kovaa on vääntö KylVen ja Maxien välillä.
http://www.kylve.fi/uutiset/27092012.html
Lainaus
Mika Jussila siirtymässä vain hetkeä ennen kauden alkua Mad Maxeihin

KylVe on saanut siirtopyynnön koskien Mika Jussilaa. Siirtopyyntö sijoittuu vapaan siirtoajan ulkopuolelle ja erittäin lähelle kauden alkua. Tästä syystä KylVe ei ole valmis luopumaan vastikkeetta yhdestä tärkeimmästä pelaajastaan. Seura on lähestynyt Mad Maxejä siirron tiimoilta ja antanut omat vaateensa koskien tapausta. Näihin kuuluu mm. siirtokorvaus sekä pelaajan nimeämättä jättäminen joukkueiden keskinäisissä otteluissa.

Erityisen hankalaksi KylVen kannalta tilanteen tekee tilanteen yllättävä ilmeneminen ja mahdollisen korvaajan hankinnan vaikeus. Jussila on koko kesän ja syksyn ollut täysin sitoutunut KylVen toimintaan ja osallistunut harjoitteluun, pelitoimintaan ja taktisiin palavereihin.

Mikäli seurat eivät keskenään pääse sopuun siirrosta, on ainoa mahdollisuus pelaajan pelaamattomuuden lisäksi välimieskäsittely. KylVe-leiri uskoo kuitenkin vakaasti sopuisan ratkaisun vielä löytyvän. Asiasta tiedotetaan enemmän tilanteen edetessä.

KylVe-kannattajien sekä yhteistyökumppaneiden puolesta futsal-johtoryhmä on siirron aiheuttamasta joukkueen heikkenemisestä pahoillaan, mutta samaan hengenvetoon vakuutetaan että kaikki tehdään, jotta korvaaja löytyy. Niin joukkue kuin seurakaan ei tingi asetetusta playoffpaikka-tavoitteesta.

-Kylmäkosken Veikot, Futsal-johtoryhmä
En tiedä tapauksen taustoja tai mitään faktoja.

Noin yleisesti ottaen miettisin tätä nykyistä systeemiä Futsal-Liigassa. Halutaanko puuhastella vai toimitaanko harrastelijamaisesti. Harrastelijamaisuutta olisi päästää pelaaja noin vain menemään kyseenalaistamatta yhtään. Onko se oikein? Siis nyt kun joku joukkue haluaakin toimia jollain tavalla pitkäjänteisesti ja on rakentanut seuraa ja joukkueen pelitapaa niin se onkin yhtäkkiä kusipää ja syyllinen kun pelaaja vaihtaa mieltään miten haluaa. Noin yleisesti ja hypoteettisesti.  Mutta toisaalta mikä lasketaan suulliseksi sopimukseksi? Saunailtakeskustelu? Olisiko aika lisätä liigaehtoihin kirjalliset sopimukset?