Kirjoittaja Aihe: Naisten Futsal-Liiga: 2014-2015  (Luettu 6745 kertaa)

Poissa Jape

  • Nelosketju
  • **
  • Viestejä: 80
    • Profiili
Naisten Futsal-Liiga: 2014-2015
« : 29.07.14 - klo:08:27 »
Kaudella 2013-2014 Naisten Futsal-Liigassa pelanneet seurat ovat seminaarissaan maaliskuun 15. päivä 2013 yksimielisesti halunneet, että Naisten Futsal-Liiga pelataan kaudesta 14-15 alkaen yhdessä lohkossa.  Liiton futsalvaliokunta oli jo aimmin päättänyt, että sarja pelataan yksittäisinä otteluina. Futsalvaliokunta esitti ja liittohallitus päätti Naisten Futsal-Liigan pelaamistavaksi seuraavaa:

NAISTEN FUTSAL-LIIGA (11 joukkuetta)

Athletic Club Estudiantes (ACE), Tampere
Football Club Nokia (FC Nokia)
Football Club Sport (FC Sport), Vaasa
Football Team Tornio-Kemi (FTK), Tornio
Golden Futsal Team (GFT/Prinsessat), Espoo
Musan Salama (MuSa), Pori
Oulaisten Huima (OuHu), Oulainen
Parkunmäen Apassit (Apassit), Hämeenkyrö
Siilinjärven Palloseura (SiPS)
Tampereen Ilves (Ilves FS)
Ylöjärven Ilves (YIlves), Ylöjärvi

Naisten Futsal-Liiga pelataan yhdessä lohkossa yhdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarjan voittaja on Suomen mestari. Sarjassa sijalle 11 sijoittunut joukkue putoaa Naisten Futsal-Ykköseen kaudeksi 2015 – 2016, sarjassa 10. sijoittunut joukkue karsii Naisten Futsal Ykkösen voittajan kanssa paikasta Naisten Futsal-Liigassa kaudella 2015 - 2016.

Karsintaottelu pelataan kaksiosaisena siten, että Naisten Futsal-Ykkösen voittaja aloittaa kotiottelulla. Ottelun voittaja ratkeaa UEFA:n vierasmaalisäännön mukaan siten, että otteluissa yhteensä enemmän maaleja tehnyt joukkue nousee Naisten Futsal-Liigaan. Jos joukkueet ovat yhteenlaskettuna molemmissa otteluissa tehneet yhtä paljon maaleja, vieraskentällä enemmän maaleja tehnyt joukkue nousee Naisten Futsal-Liigaan. Jos karsinnan voittaja ei ratkea näin, so. jos joukkueet ovat tehneet yhtä paljon maaleja koti- ja vierasotteluissaan, pelataan 2 x 5 minuutin jatko-ottelu toisen osaottelun päätteeksi. Jos toinen joukkue tekee toista enemmän maaleja jatko-ottelussa, se voittaa.
Jos yhteistulos on edelleen tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuspotkupisteestä potkaistavin potkuin. Vierasmaalisääntö ei päde jatko ottelussa. Mikäli Naisten Futsal-Ykkösen voittaja ei osallistu karsintaan, täydennys tapahtuu sarjajärjestyksen mukaan.