Kirjoittaja Aihe: Naisten Futsal-Ykkönen: 2014-2015  (Luettu 3639 kertaa)

Poissa Jape

  • Nelosketju
  • **
  • Viestejä: 80
    • Profiili
Naisten Futsal-Ykkönen: 2014-2015
« : 29.07.14 - klo:08:53 »
Pelataan kahdessa lohkossa (A- ja B-lohkot), A-lohkossa seitsemän ja B-lohkossa kuuden joukkueen kaksinkertaisina sarjoina, joissa ottelut pelataan miniturnauksina.

Kussakin miniturnauksessa pelataan neljä ottelua ja jokaisella joukkueella on kussakin turnauksessa kaksi ottelua. Koska lohkojen kokonaisottelumäärä ei jakaudu tasaisesti miniturnausten osalle, pelataan muutama yksittäinen ottelu saman alueen/seudun/kaupungin joukkueiden kesken.

Seitsemän joukkueen lohkossa pelataan matemaattisesti tasan jaettuna 10 miniturnausta ja kaksi yksittäistä ottelua. Tässä lohkossa osa joukkueista järjestää yhden ja osa kaksi turnausta – joukkue osallistuu enintään kuuteen miniturnaukseen.
Kuuden joukkueen lohkossa kukin joukkue järjestää vähintään yhden miniturnauksen ja osallistuu enintään yhteensä viiteen miniturnaukseen ja pelaa mahdollisesti muutaman yksittäisen ottelun riippuen otteluohjelmasta.
Kunkin lohkon 6. ja 7. sijoittuneet joukkueet putoavat Naisten Futsal-Kakkoseen, jollei futsalvaliokunta jotakin muuta päätöstä sarjan päätyttyä tee.

Naisten Futsal-Ykkösen voittaja karsii noususta Naisten Futsal-Liigaan.
Karsintaottelu pelataan kaksiosaisena siten, että Naisten Futsal-Ykkösen voittaja aloittaa kotiottelulla.
Ottelun voittaja ratkeaa UEFA:n vierasmaalisäännön mukaan siten, että otteluissa yhteensä enemmän maaleja tehnyt joukkue nousee Naisten Futsal-Liigaan.
Jos joukkueet ovat yhteenlaskettuna molemmissa otteluissa tehneet yhtä paljon maaleja, vieraskentällä enemmän maaleja tehnyt joukkue nousee Naisten Futsal-Liigaan.
Jos karsinnan voittaja ei ratkea näin, so. jos joukkueet ovat tehneet yhtä paljon maaleja koti- ja vierasotteluissaan, pelataan 2 x 5 minuutin jatko-ottelu toisen osaottelun päätteeksi. Jos toinen joukkue tekee toista enemmän maaleja jatko-ottelussa, se voittaa.
Jos yhteistulos on edelleen tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuspotkupisteestä potkaistavin potkuin. Vierasmaalisääntö ei päde jatko-ottelussa.
Mikäli Naisten Futsal-Ykkösen voittaja ei osallistu karsintaan, täydennys tapahtuu sarjajärjestyksen mukaan.
Kaikki Naisten Futsal-Liigan ottelut pelataan 2 x 20 minuutin pituisina tehokkaalla peliajalla futsalsääntöjen mukaisesti.

Lohko A (6 joukkuetta)
Espoon Palloseura (EPS)
Janakkalan Pallo (JanPa)
Lauttakylän Luja (LaLu)
Tampereen Kisatoverit (TKT)
Team Vanpa (Vanpa), Vantaa
Turun Teräs (TuTe)

Lohko B (6 joukkuetta)
FC Kerimäki, Savonlinna
Jalkapalloseura Herkules (JS Herkules), Oulu
Savonlinnan Työväen Palloseura (STPS)
Seinäjoen Sisu (Sisu)
Valkealan Kajo (Kajo)

Lopputurnauksen järjestää jompikumpi lohkovoittajista.  Jos kumpikin on halukas järjestämään, järjestäjäjoukkue arvotaan.
Jos lohkovoittajat eivät turnausta halua järjestää, lohkokakkoset ovat oikeutettuja sen järjestämään.
Jos halukkaita ei ole, järjestäjäjoukkue arvotaan.
Lopputurnauksessa otteluiden voittajat ratkaistaan tarvittaessa 1 x 5 minuutin jatko-ottelussa ja jatko-ottelunkin päätyttyä tasan ottelun voittaja ratkaistaan rangaistuspotkupisteestä potkaistavin potkuin.
Naisten Futsal-Ykköseen nousevista joukkueista Palloliiton futsalvaliokunta tekee päätöksen kauden 2014 – 2015 jälkeen.
Piirit voivat esittää Naisten Futsal-Kakkosen (piirin ylin sarja) voittajia Naisten Futsal-Ykköseen nouseviksi joukkueiksi kaudelle 2015 – 2016.