Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Onko Litmasen etunimi Pertti vai Jari?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Yhteenveto

Kirjoittanut: Jape
« : 12.08.12 - klo:10:08 »

0-0 oli tänään tulos ja Varna meni jatkoon Luparnesen, Slov-Maticin, Omonian kanssa. Harmittaa ja V******, mutta elämä jatkuu. Ilves FS on mahtava tiimi ja tämän turnauksen aikana joukkue on hitsautunut uskomattomasti yhteen ja tulee olemaan kova sana tulevalla Futsal-Liigan kaudella.

Myöhemmin lisää. Ilves FS raponkirjoittaja kirjoittanee tunnelmallisen raportin joka ilmestyy nopeimmin Suomessa.

Mutta niin tulee olemaan myös muutkin liiga-seurat. Tämä on huikea laji!!!
Kirjoittanut: Liitokone
« : 12.08.12 - klo:01:07 »

Kirjoittanut: batteri
« : 11.08.12 - klo:23:39 »

0-0 oli tänään tulos ja Varna meni jatkoon Luparnesen, Slov-Maticin, Omonian kanssa. Harmittaa ja V******, mutta elämä jatkuu. Ilves FS on mahtava tiimi ja tämän turnauksen aikana joukkue on hitsautunut uskomattomasti yhteen ja tulee olemaan kova sana tulevalla Futsal-Liigan kaudella.

Myöhemmin lisää. Ilves FS raponkirjoittaja kirjoittanee tunnelmallisen raportin joka ilmestyy nopeimmin Suomessa.
Kirjoittanut: batteri
« : 11.08.12 - klo:21:19 »

Kirjoittanut: batteri
« : 11.08.12 - klo:20:08 »

Ilves FS-FC Grand Pro Varna: Kallioinen mv, Teittinen, Majamaa, Pakola, Inapshba, Sokka, Majamaa, Laitinen, Anttonen, Similä, Grönholm, Laine mv

Torvinen kuumeessa ja Alatalo loukkaantunut
Kirjoittanut: batteri
« : 11.08.12 - klo:19:28 »

•   FC Grand Pro Varna, Bulgaria
o   Kotisivut http://grandpro.alle.bg/ . Google translate Bulgaria-Englanti toimii hyvin.
o   Turnauksen isäntäjoukkue, joka voitti ilmeisesti hieman yllättäen Bulgarian mestaruuden. Alueellisesti pelatun mestaruussarjan voitti Varna, mutta finaalien jälkeen toinen finalistijoukkue Black-Sea teki protestin Varnan serbipelaajasta, mutta mestaruus pysyi Varnalla. Tämä googletettuna (http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=bg&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.futsalmania.bg%2F)
o   Bulgarian futsal-sarja pelataan ilmeisesti turnauksina ja alueellisina lohkoina, joista parhaat kohtaavat playoffseissa. Sarja on lyhyt vain neljä kuukautinen. Muutenkin Futsalmania-blogia lukemalla voisi luulla maan sarjajärjestelmän ja liiton olevan vähän sekaisessa tilassa. Kuulostaako tutulta?
o   Joukkueeseen on hankittu serbejä useampi kappale, mikä on kirjoittanut protesteja maan muiden seurojen suusta. Tämän ei koeta vievän maan futsalia eteenpäin.
o   http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=bg&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.futsalmania.bg%2F
o   Videoita: http://www.futsalmania.bg/2012/05/27/grand-pro-kokteyls-zavoyuva-kupata-na-varna/
Kirjoittanut: batteri
« : 11.08.12 - klo:09:50 »

Niin ja vielä se videoiden potentiaali markkinoida lajia. Se on sitten oma tarinansa josta voisi kirjoittaa.
Kirjoittanut: batteri
« : 11.08.12 - klo:08:59 »

Kiitos Milky palautteesta. Kiva, että luette. Tähän voi kommentoida vieläkin enemmän ja esittää kysymyksiäkin.... Yritän vastata. Toki Göteborg tuli luonnostaan puoliksi ruotsalaisena....

Tässä vähän ajatuksia aamulta videohommista.

Ilves FS:lle on tärkeää videovalmennus. Myös videoscouttausta harrastetaan. Opitaan omasta pelistä ja vastustajien. Tämä on valmistautumista tulevaan kohtaamiseen ja samalla myös arvokasta tietoa oman pelin tilanteesta. Materiaalia tulevaa Futsal-Liigakauttakin ajatellen. Ja muistoja. Ne ovat kultaakin kalliimpia tulevaisuudessa. On mukava muutaman vuoden, viiden vuoden, kymmenen vuoden päästä katsoa, että missä mentiin. Hienoja maaleja, kommelluksia, tapahtumia.....

Mutta. Ilves siis kuvaa ottelunsa ja analysoi tekemisiään videolta. On helpompi huomata virheensä kun katsoo itseään videolta. Ennen turnausta toissijainen tavoite ole saada materiaalia koostettuna nettiin Styntty Channellille. http://www.youtube.com/user/Styntty . Kolmantena oli jopa mahdollisuus lähettää ottelut livenä nettiin. Kaikki näytti hyvältä. Halli on loistava paikka kuvata. Isot tilat, sähköä, valoa ja ilmainen WLAN download 17M. Upload rate oli yli 10M sekin. Parempi siis kuin missään Suomen hallissa.

Ongelmaksi koitui järjestävän tahon kielto kuvata. Technical meetingissä järjestäjä kielsi kuvaamisen. "Meillä on kuvaaja ja häneltä saa levyt." Heillä on sivukorvalla kuulemastani perustellen ollut jotain läehtysoikeuskiistaa jonkun kanssa..... No mutta tämä oli selvitetty etukäteen jo pari vuotta sitten UEFAssa Maltalla. Seuroilla ja joukkueilla on lupa kuvata omaan käyttöönsä ja privaatisti ns. Teknistä videokuvausta. Siihen saimme UEFAn delegaatilta sitten vahvistuksen ja luvan. Järjestäjä pitkin hampain myöntyi. Näin siis saimme kuvata.

Styntty Channel kuvaa kaiken. Niin myös vastustajan pelit eli ensi kuvasimme Ilves FS-Cardiff City FC ottelun ja perään FC Grand Pro Varna-FC Ibra. FC Ibra ei tästä tykännyt. "Saisimme kuvata tottakai omat pelit, mutta emme heidän peliään!" Jag tycker inte om det och det är inte normalt", vikisi kaveri ja juoksi päädelegaatin luokse. Nöyrästi mies palasi kun delegaatti oli selittänyt miten systeemit menee. Hän ei näköjään ymmärtänyt mitä tarkoittaa skouttaus. Tämä on täysin normaalia euroopassa. Skouttaajat pyörivät ympäri eurooppaa tapahtumissa kuvaamassa tulevia vastustajiaan. Niin myös Slovakialainen kuvaaja kuvasi ottelumme ja varmasti menee videot Main Roundin vastustajalla Slov-Maticille. Niin se vain menee.

Mutta nyt aamiaiselle.....
Kirjoittanut: Milky Way Moses
« : 10.08.12 - klo:13:26 »

Ihan kiva lukea tällaisia reissurapsoja, kiitos vaan. 

Sen verran pitää hiuksia halkoa, että kyllähän Zlatanin kotikaupungin pitäisi olla jalkapallon kanssa vähääkään tekemisissä oleville jo ihan yleissivistystä tänä päivänä (se ei siis ole Göteborg)... ::)
Kirjoittanut: Liitokone
« : 09.08.12 - klo:23:35 »

Otteluraportti FC Ibran kaadosta:
http://www.ilvesfs.fi/ottelut.php?kausi=2010-2011&ottelu_id=159

Ilves tarvitsee viimeisestä ottelusta voiton päästäkseen lohkosta jatkoon.
Kirjoittanut: batteri
« : 09.08.12 - klo:20:50 »

Matkakuumetta
•   Mahtavia reissuja ja kokemuksia. Pelaamisen lisäksi kertyy paljon kontakteja ja kokemuksia eurooppalaisesta elämän menosta. Viime vuoden reissu Romaniaan tarkoitti yli 6 tunnin bussireissua yli karpaattien Bukarestista Targu Muresiin helteessä. Kokemus sekin. Parhainta näissä reissuissa on kuitenkin joukkueen yhdessäolo ja joukkueen yhteen hitsautuminen. Näillä reissuilla joukkueen yhteishenki kasvaa uusiin mittoihin ja antaa tärkeää kokemusta kansainvälisistä peleistä. Nämä pelit kehittävät ja antavat paljon oppia futsalin huipulta.

Matkavalmistelut
•   Mahdollisimman halvalla matkaan jos pääsisin. Omakustanteiset reissut amatöörijoukkueelle ovat arkipäivää. Tukea joukkue saa jonkun verran, mutta saman verran pelaajatkin raottavat kukkaroaan. Ei ole helppoa saada lomiakaan, vaikka viime vuosina olemme oppineet sijoittamaan lomia UEFAn kalenterin mukaan. Tänä vuonna Preliminary ja Main Round muuttivat paikkaansa, joten ei sekään mennyt ihan putkeen muutaman pelaajan osalta. Tiukkoja neuvotteluja on työnantajien kanssa käyty. Käytännössä turnauksiin täytyy varata aikaa viikko, sillä UEFA määrittelee etukäteen vain aikavälin, jolle isäntäjoukkue räätälöi turnausaikataulun. Neljä päivää peleille ja kaksi matkustuspäivää.
•   Oman mausteensa tuo UEFAn rankingpisteytyksen valmistuminen vasta kesäkuun lopussa sekä lohkoarvonta, joka suoritetaan vasta reilu kuukausi ennen Preliminary roundia. Vaaditaan nykyajan työelämässä paljon ymmärrystä ja joustoa työnantajilta.
Kirjoittanut: batteri
« : 09.08.12 - klo:20:02 »

Ilvekselle tärkeä 3-5 voitto vaikeasta matsista. Alku lupasi hyvää, mutta toiselle puoliajalla tuomarit ottivat roolia ja säännöt unohtuivat täysin. Mikkihiirit sanon minä.
Kirjoittanut: batteri
« : 09.08.12 - klo:17:43 »

Illan vastustajasta.
FC Ibra Göteborg, Ruotsi
o   FC Ibran nimestä tulee ensimmäisenä mieleen vain yksi pelaaja. Ajattelin, että jaaha Zlatanin joukkue. Googlettamalla joukkueen kotisivut (http://www.fcibra.com/) selviääkin, että vain yksi Zlatan onkin tämän joukkueen nimen takana. Hän on Göteborgin kasvatti ja hänet tunnetaan kotiseuturakkaudestaan, jota hän on tukenut monin hyväntekeväisyysprojektein. Zlatan Court ja Ibra muun muassa. Seuralla on vahva kasvatuksellinen ja yhteisöllinen toimintamalli, jota Zlatan tukee. Pelillinen taso voi olla mitä vain. Mutta eihän se Zlatan nyt oikeasti ole joukkueen takana. On vain luvannut nimensä käyttöön. Ja seuran presidenttiyskin on lähinnä tsoukki.
http://www.uefa.com/futsalcup/news/newsid=1845142.html
o   (http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/italien/zlatan/article14362169.ab
Kirjoittanut: batteri
« : 09.08.12 - klo:17:40 »

Ilves FS-FC Ibra line-ups:Kallioinen mv, Torvinen-Teittinen-Pakola-Majamaa,Alatalo-Laitinen-Sokka-Anttonen. Similä-Grönholm,Laine mv.

Liveseurantaa Ilves FS Facebookissa ja UEFAN sivuilla.
http://www.facebook.com/Ilvesfs

http://www.uefa.com/futsalcup/season=2013/matches/round=2000365/match=2010502/index.html
Kirjoittanut: batteri
« : 09.08.12 - klo:17:15 »

Lisää tarinaa.
4.7 Ilves FS kokoontuu Styntyn luokse jäänittämään arvontoja. Sveitsin Nyonissa järjestettävät lohkoarvonnat ovat tärkeät. Viime vuosien arvontaonni on Premilinary roundin osalta ollut Ilvekselle suosiollinen. Malta 2010, Skotlanti 2011. Tänä vuonna pamahti kohdalle Bulgaria ja Varnan kultarannikko. Samaan lohkoon arvottiin kaksi ensikertalaista: Ruotsin Göteborgista FC Ibra ja Walesin Cardiff City FC. Vaikka joukkueet ensi kertaa esiintyvätkin UEFAssa, se ei oikeuta aliarvioimaan näitä joukkueita. Jokainen on voitettava ja pisteistä taistellaan loppuun asti, sillä ne merkitsevät rankingeissa. Futsal on tiivistynyt vuosi vuodelta enemmän Euroopassa ja tasoerot kaventuvat nopeasti. Esimerkiksi Norja on noussut nopeasti top 20 joukkoon vaikka maa vasta hiljattain organisoitui UEFAn alaisuuteen.