Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - raimojk

Sivuja: [1] 2
1
Ulkomaiset Futsal videot / Vs: Paras Futsal maali!
« : 23.02.12 - klo:22:57 »

Tässä maalissa on kyllä hienoimman edellytykset, mutta makukysymyksiähän nää on.


Tuossa maalissa tosiaan olisi edellytykset, jos vippaus menisi maaliin, eikä yli...
Katos vaan. Jotenkin katson että se meni sisään.. Tarkemmin katseltuna se meneekin kai yli...
Kyllähän tuossa on hienoimman edellytykset, vaikka ei maaliin menekään.

Itse meinasin tehdä kuluvalla kaudella Tampereen kolmosessa hienoimman futsal-maalin. Vapaapotku oli n. 10 metristä ja pari-kolme ukkoa muurissa. Maalivahti lähti kovaa vastaan muurin tasolle, kun otin vauhtia ja päätin sitten tsipata koko joukon yli....pallo putosi tolppaan ja kaikkien aikojen leijunta oli vain 10 cm päässä oikealla...  ;)

Olen samaa mieltä, että tuo saksipotkumaali EI ole hienoin futsal-maali. Jos maalissa olisi seissyt maalivahti, se olisi ottanu tuon kiinni. Ihan hyvin siinä sakset onnistuu, ei mitään. Jäätävät pommit ylämummuun orgastisen syöttökombinaation päätteeksi ovat ehkä mielestäni niitä kaikkein hienoimpia. Ja tietysti kaikki kärkkärillä tehdyt.

Tässä videossa on yksi suosikkimaalejani alkaen 4:38


Suomalaisten videoiden puolella ei ollut "Paras maali" ehdottelua ollenkaan, joten rohkenin linkittää tänne.

2
Futsal varusteet / Vs: Paras Futsal-pallo?
« : 23.02.12 - klo:22:32 »

Ääni Derbystarin kuulalle. Erinomainen pallo, paras yksinkertaisesti!

Kuin Selectin Futsal Super, mutta tyylikkäämpi ja halvempi (35 eurolla ostin Hollannista). Pinta on juuri unelma: pysyy utopistisemmissakin kikoissa jalassa, mutta ei tahmaa liikaa eikä varsinkaan luista. Kärkkärit lähtevät tarkasti ylämummuihin :ylos: batteri on jopa tehnyt tällaisella pallolla maalin omasta päädystä maalivahtina ja pelasi samassa pelissä vielä nollapelin  ;D Saikohan vielä syöttöpisteenkin tuossa pelissä!?!

Select on yliarvostettu massatuote (joskin ihan hyvä pallo)! Adidaksen ja Niken futsal-pallot eivät raimojk:n jaloissa ole koskaan tuntuneet oikein hyviltä (koska kaverit ei laita unelmapasseista sisään). Joma on myös kelpo pallo. Joitakin Umbron palloja olen myös kokeillut, mutta ne olivat aivan paskoja.

Suosittelen Derbystaria! Eipä näitä tietenkään Suomesta mistään saa, joten täytyneisi tilata ulkomaiden kaupoista.

Kotarit rässii myös tällaisella, mutta se ei ole likimainkaan Derbystarin tasolla, vaikka hinta taisi olla sama:

3
Futsal-ykkönen / Vs: Futsal ykkönen 2011-2012
« : 20.02.12 - klo:11:07 »
Nousukamppailu on 4 kauppa. Luulen et PJK nousee suoraan ja KylVe karsintoihin. (Saa ottaa talteen ;))
Veikkaus on kuin omasta suustani: ei huono ;)

4
Hyvä kannanotto Gunnersilta aiheeseen!

Jalkapallo ja futsal ovat luonteeltaan aivan erilaisia, mutta kyllä futsal tukee jalkapalloa huomattavasti. Futsalissa tilaa on vähän ja tempo on huomattavasti suurempi kuin jalkapallossa. Iholla ollaan väistämättä murto-osassa siitä ajasta kuin mitä jalkapallokentällä. Futsalissakaan ei silti tule hätäillä ja ainakin itselläni kehitystä on tapahtunut näin vanhemmallakin iällä vielä pallon suojaamisessa ja pelin lukemisessa. Futsalissa tempo on pelinomaista, jalkapallossa näin ei välttämättä ole, mutta futsalista voi siirtää pienpelillisiä elementtejä jalkapallokentälle helpommin, koska ne on opittu harjoitusten lisäksi myös peleissä. Myös tilanteko ja liikkuminen kehittyvät mielestäni futsalissa paremmin kuin jalkapalloharjoituksissa. Pelirohkeuden nostan myös yhdeksi elementiksi: futsalissa joutuu välillä haastamaan, pelasipa millä paikalla tahansa, ja syöttöjen kanssa on oltava pienessä tilassa luova ja ennakoiva. Vasen pakki jalkapallossa palauttaa pallon helposti aina molarille tai keskuspuolustajalle tekemättä peliä edistäviä ratkaisuja.

Mitä tulee tuohon esimerkkiin Ilves FS:stä, kehittääkö malli pelaajia, vakuutan, että kehittää - futsalissa. Ilveksen pelaajat ovat valinneet futsalin "ykköslajikseen" kauan sitten. Ei heidän tarvitse enää kehittyä jalkapalloilijoina, vaan saavuttaa futsaltaidollisesti ja -taktisesti maailman huippuja. Ilveksen peliä on upea katsoa, sillä he pelaavat loistavasti joukkueena. Junnufutsalissa harjoitteet eivät tietenkään olisi näin futsalspesifejä, vaan molempiin lajeihin sopivia ja ominaisuuksia parhaiten kehittäviä.

Koska Suomessa on Euroopan jalkapallosarjojen aikana joku talvi, on harjoiteltava halleissa. Miksi käyttää kallista ja arvokasta halliaikaa pienpelien höynäämiseen, kun hallissa voisi harjoitella jalkapalloilullisia juttuja, kuten kaaripotkuja tai ison kentän peliä, kun pienpeliä voisi harjoitella futsalin muodossa vaikka jonkun koulun salissa? En ota sen enempää kantaa, miten Suomessa pitäisi toteuttaa junnujen jalkapallo- ja/tai futsalharjoittelu, koska en ole keksinyt vielä hyvää mallia, enkä ole valmentaja. En kuitenkaan aliarvioisi futsalin hyötyjä.

Futsalista jalkapalloon on tietenkin mahdotonta siirtää esim. pitkät syötöt, koska futsalkentällä tila ei riitä tällaisten heittämiseen. Myös erikoistilanteet ovat lajeissa täysin erilaisia eli näistä ei futsalin puolelta ole periaatteessa mitään hyötyä jalkapalloon sellaisinaan. Ei futsal siis ole mikään avain onneen, mutta paljon hyvää sillä saa aikaan.

Mitä sitten tulee näihin jalkapallon puolelta liiton sarjoissa pelaaviin futsalia "höntsääviin" pelureihin, olen sitä mieltä, että heitä ei tarvittaisi liigassa. Liiga on ensisijaisesti futsalia ensisijaisesti pelaaville. Nykyään meininki on hieman se, että futsalia ryhdytään pelaamaan "tosissaan", kun taso ei jalkapallossa riitä. Jalkapallon puolelta taas voidaan tulla futsal-liigaan pitämään kuntoa yllä talven ajaksi. Uskon ja toivon, että futsal kehittyy lähivuosina Suomessa niin paljon, että jalkapallon liigamiehet eivät enää pärjää futsal-liigassa taktisesti (pallonkäsittelyssä voisi kuvitella pärjäävän). Nämä hyväntekeväisyysottelut ovat hyviä esimerkkejä siitä, että nämä jalkapallon kolmosdivisioonapelaajat voivat voittaa liigapelaajat "omalla maallaan", koska ovat lajitaidollisesti futsalissa niin paljon edellä. Tuollaiset semihöntsyt eivät tietenkään anna täyttä kuvaa tasoeroista. Suuntaus on kuitenkin luultavasti se, että ensisijaiset jalkapalloilijat eivät enää lähivuosina sovi futsal-liigajoukkueen kokoonpanoon.

Toivottavasti tämä toteutuu ennemmin viiden kuin kymmenen vuoden sisällä :)

5
Tästähän meinaa tulla jännää. Enpä sanoisi, että mentiin tylsissä merkeissä maaliin asti. Ottelu on mielestäni ollut erinomainen. Ei ihan Espanja - Italian tasolla, koska Venäjä ei ole pystynyt hyökkäämään yhtä kontrolloidusti. Joukkueen vastaiskut ovat kuitenkin järjestäen erittäin laadukkaita ja vaarallisia ja Pulan maali oli tosiaan mieletön. Kyllähän se Espanjankin maali roikkui ilmassa ja ihan oikea kaveri kyllä onnistui.

Cirilo :D hervottomat huutonaurut täytyy laittaa siitä kaatumisesta. Noita kannattaa harrastaa vasta sitten, kun osaa mennä nurin uskottavasti.

6
EM-kisat / Vs: EM-kisojen paras pelaaja 2012?
« : 11.02.12 - klo:21:53 »
Mammarella myös yksi mun suosikkeja. Tänäänkin oli pronssiottelussa luotettava kuin muuri ja lopulta ratkaisi pelin vielä tekemällä 3-1-maalin. Myös Assis italialaisista jätti positiivisen kuvan, joskin hyytyi vähän pronssiottelussa.

Espanja on ollut kokonaisuutena aika jäätävä, joten sieltä voisi valita melkein kenet tahansa. Venäjän pelit olen autuaasti onnistunut missaamaan, joten paha mennä sanomaan sieltä vaihtoehtoja. Finaalissa noita sitten selviää, joten säästetään ääntä vielä tuokio.

Ricardinho houkuttaisi nimen perusteella, vaikkei oman listani kärkipäässä olekaan. Henkilökohtainen suosikkipelaajani on näet tamperelainen Rikardinho. :)

Kohta mennään!

7
Kroatia laittoi kyllä hyvin lopulta kampoihin niin Venäjälle kuin Italiallekin. Välierässä Venäjälle annettiin liikaa etumatkaa ja pronssiottelussa puolestaan hätäiltiin lopun reikäpaidalla muuan veto suoraan päin Mammarellaa, joka ratkaisi pelin todella upealla maalilla.

Oma veikkaus ei ihan mennyt kohdilleen, kun Italia kohtasi Espanjan jo välierässä eikä edennyt lopulta edes finaaliin :) Kisat ovat olleet kuitenkin hienoa katsottavaa. Vielä, kun saadaan arvokisoissa katsomot pullistelemaan ihmisistä vähän enemmän, niin avot.

Kohta finaalin pariin! Tästä on tulossa varmasti upea kahden loistofutsalmaan kohtaaminen. Venäjä pistää Espanjan todella tiukille, mutta hispanjoolat painavat toisella puoliajalla tasoihin ja lopulta 4-2 voittoon  ;)

8
Futsal-ykkönen / Vs: Futsal ykkönen 2011-2012
« : 11.02.12 - klo:21:19 »
KylVe on tosiaan vahvassa iskussa ja uskon, että kylmäkoskelaiset nousevat lopulta suoraan. PJK on myös hyvässä vireessä ja sillä on mielenkiintoinen loppuohjelma. Siellä näytti olevan pelit kaikkia kärkijoukkueita vastaan ja noista kun Pirkkalan pojat napsivat voitot, niin vahvoilla ollaan sielläkin. Motivaation ja keskittymisen pitäisi pysyä hyvällä tasolla automaattisesti, kun edessä on "kuuden pisteen" pelejä. Muilla kärkijoukkueilla saattaa tulla ennalta arvioiden heikompia vastaan pientä huolimattomuutta ja etenkin putoamisuhkaa vastaan hanakimmin taistelevat joukkueet voivat olla erittäin hankalia vastustajia.

9
Tampere / Vs: Tampere kolmonen 2011-2012
« : 05.02.12 - klo:18:37 »
Tilanne 5.2.2012 ResultCoden mukaan klo 18.10 (*):
   Joukkue   Ottelut      Voitot      Tasapelit      Häviöt      TM      PM      Pisteet   
   I-Kissat      13      9      1      3      83      50      28   
   PP-70      14      8      1      5      92      55      25   
   Comeback FS      14      7      2      5      85      52      23   
   VaKP WFT      13      7      2      4      77      48      23   
   ACE/3      13      6      2      5      50      41      20   
   PJK/2      13      6      1      6      62      68      19   
   HST      12      6      0      6      60      57      18   
   NePa Obuhov      13      4      2      7      46      71      14   
   AC A-Stars      13      0      1      12      28      133      1   
(*) Sarjatilanteeseen on myös huomioitu ottelut Ilves-Kissat - PP-70 6-6 sekä AC A-Stars - Comeback 1-16.
   
Tämän päivän keskikastin kuuden pisteen pelissä Obuhov hävisi PJK/2:lle 1-3 ja PJK paransi asemiaan merkittävästi ja jatkoi samalla hyvien viime aikaisten otteluidensa sarjaa. Obuhovin tappio tarkoitti myös, että Comeback ja WFT varmistivat sarjapaikkansa erittäin suurella todennäköisyydellä. Obuhov pelaa vielä ACEa ja HST:tä vastaan ja tarvitsee näistä ehdottomasti voitot halutessaan säilyä. Riippuen Ilves-Kissojen nousuhalukkuudesta viimeiseltä kierrokselta voi vielä Kissoja vastaan piste irrota. ACE pelaa lisäksi vielä PJK:ta ja Comebackia vastaan ja mainituista molemmat ovat erinomaisessa kevätvireessä. Uskonkin, että PJK on seuraava sarjapaikkansa varmistava joukkue.

HST:n loppuohjelma on sikäli hyvä, että Amurilta joukkue nappaa kolme pistettä viimeisellä kierroksella. Lisäksi on mainittu keskinäinen Obuhovia vastaan. WFT:ltä ja Kissoilta HST napannee yhteensä vähintään yhden pisteen ja säilyttänee paikkansa.

Jos Obu onnistuu ACEn peittoamaan, tulee teekkareille hikinen kevät ja säilymisen kanssa on todella tiukkaa. Obuhov on arvaamaton joukkue ja on sittenkin lopulta se toinen tippuja.

AC A-Starsille on nostettava kyllä peukkua, että jaksavat yrittää ja pelata omalla tyylillään, vaikka takkiin tulee. Pelissä ei lähdetä roiskimaan, vaan avataan lyhyellä ja rakennetaan pohjalta :ylos:

10
Romania haki ansaitun voiton Tsekistä. Tsekki oli yllättävänkin vaisu. Romania veti reilu viisi minuuttia ennen loppua riskillä ja reikäpaita kehiin 1-1-tilanteessa. Riski oli hallittu ja se kannatti, sillä Romania teki voittomaalin ylivoimalla.

Tsekki kohmettui eikä saanut kunnon kiriä aikaiseksi. Ei olisi uskonut, että joukkue pelaa tappiolla, niin haluttoman näköistä oli. Romania teki vielä 3-1 yhdestä vastahyökkäyksestä ja loi paremmat paikat kyllä läpi ottelun. Järkyttävintä pelissä oli Tsekin jäätymiset vapareissa. Lopussa joukkue sai hyviltä paikoilta vapaapotkuja, mutta ratkaisut olivat täysin mielikuvituksettomia. Jopa harrastejoukkue Kotarit järkkää parempia tilanteita noilta paikoilta (maaleja ei kuitenkaan tule). Käsittämätöntä sähläystä ja Romania ansaitsi voittonsa täysin, kuten sanottua.

Portugali-Azerit ottelusta katsoin ensimmäisen puoliajan ja oli aikamoista lekkeripeliä. Portugali meni helposti 2-0 johtoon, mutta puoliajan edetessä azerit loivat hyviä tilanteita ja tekivätpä kavennuksenkin. Joukkue on kyllä huvittavan näköinen, kun kärjessä viilettää paksu Serjao (eikö muuten ollut #4?), maalissa on kalju vanhus (batterille sivuhuomautuksena, että luulin Kusven olevan maalissa  ;)) ja olipa mukana joku pitkätukkakin; kunnon muukalaislegioona.

Tartteepa illalla kärkkyä taas striimien parissa.

11
Pärjäisikö Suomikin brasseilla?
Vai pitäisikö Suomen napata nämä joutilaat italiaanot, joiden tilalla brassit höntsäävät ::)

Italia voitti lopulta Turkin 3-1. Turkki voitti tilastoissa virheiden ja keltaisten korttien määrässä. Mm. laukaukset Italia vei 50 - 15 ja kulmat 16 - 4. Piru vieköön, kun en ottelua nähnyt.

Batterille giganttinen kiitos striimivinkeistä ja muutenkin aktiivisuudesta!

12
Espanja-Slovenia livenä. Tilanne 1-1.
http://www.rojadirecta.me/goto/muchodeporte-hd1.blogspot.com/p/canal-2.html
Thänks!

Meinasin juuri ajatella, että Slovenia puolustaa kyllä hyvin. Espanja ei ollut päästä pyörittämään kontrolloitua hyökkäystä, mutta sitten sieltä tulee joku Aicardo, joka painaa järjettömän pommin! :ylos: Upea laukaus ja hieno maali. Nyt tästä sitten repeää se 5-1 :)

13
FutsalForumin kehitysideat / Vs: Kalenteri yläpalkissa
« : 31.01.12 - klo:21:00 »
Kalenterin viikon voisi vielä muuttaa "suomalaiseksi". En osaa sanoa, millä tekniikalla kalenteri on toteutettu. Itse olen saanut php-kalenterissa kikkailtua viikon alkamaan maanantaista ja päättymään sunnuntaihin siten, että päivien numerotkin menevät oikein :)

Eipä sillä. Kyllähän tuota lukee tälläkin tavalla.

14
Kilpailut / Vs: FUTSAL EM-SKABA
« : 31.01.12 - klo:17:50 »

31.1.2012
19.00 Espanja-Slovenia 1 5-1
21.00 Romania-Kroatia X 3-3

1.2.2012
17.15 Italia- Turkki 1 4-2
21.00 Portugali - Azerbaijan 2 1-2

2.2.2012
18.30 Romania - Tsekki 2 0-3
20.30 Slovenia - Ukraina 2 2-3

3.2.2012
18.30 Turkki- Venäjä 2 3-7
20.30 Azerbaizan - Serbia 1 4-3

4.2.2012
20.30 Tsekki- Kroatia 2 1-3
14.00 Ukraina - Espanja 2 0-4

5.2.2012
20.30 Venäjä- Italia X 4-4
14.00 Serbia - Portugali 1 3-1

EM-KISAT MITALIJOUKKUEET 2 pistettä / oikea vastaus
I ITALIA
II ESPANJA
III VENÄJÄ

15
Joukkueet / Vs: GFT 2011-2012
« : 31.01.12 - klo:17:36 »
Mitenkäs GFT:n peleissä käy yleisöä? Itse olin reilu vuosi sitten katsomassa Tervarit-kotiavauksen ja taisi olla ~100 huitteilla. Tsemppiä mitalitaistoon GFT:lle, sympatiapisteet espoolaisseuralle  :)
Vähän samaan liittyen kysyisin, miten Geftin peliin kannattaa Helsingin keskustasta tulla. Mulla on hiukkasen tässä lyhyen pääkaupunkiseutu-urani aikana ollut taipumusta joutua eksyksiin helposti taikka vähän vaikeemmin. Onko paras vaihtoehto juna vai onnikka? Kiitos jo etukäteen!

Eipä tuonne kovin monta peliä päässe katsomaan, mutta sopivasti GFT - Ilves pelin päälle ei osu omia pelejä, joten kiinnostaisi tulla paikalle katsomaan, kun Ilves varmistaa runkosarjan voiton. "Pleijareitten" päällekään ei liene paljon programmia osuvan, joten siinä olisi lisää potentiaalisia.

Sivuja: [1] 2