Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.
Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Onko Litmasen etunimi Pertti vai Jari?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Yhteenveto

Kirjoittanut: Niku
« : 12.04.12 - klo:14:39 »

Vedetääs kausi pakettiin omasta näkökulmasta:

Kauden alku ei kaikilta osin tainnut mennä ihan suunnitelmien mukaan. Muutama viikko ennen sarjan alkua selvisi, että Jani Modig, Henrik Henriksson ja Matias Sarelius eivät jatkaisi kultapaidassa. Näistä tosin Sarelius pyörsi päätöksensä, koska maalivahtiosastolla tuli heti alkuun Haapasen loukkaantuminen.

Myös päävalmentajan julkistaminen venyi viime metreille. Fernando Franciscon piti lopulta hoitaa tuo homma, mutta eipä se niin mennytkään. Lopulta penkin päässä oli tuttu mies viime kaudelta eli Ville Sihvonen, apuvalmentajina toimivat Jarkko Reinikka ja Teemu Terho.

Ensimmäiset harjoitukset vedettiin tietojeni mukaan vasta muutama päivä ennen sarjan alkua. Joten ensimmäiseen peliin odotukset eivät olleet hirveän korkealla. Peli meni kuitenkin loistavasti ja 9-0 kotivoitto Mad Maxista antoi hyvän startin kaudelle. Tämän jälkeen tuli kolmen tasurin putki, Somerolla peli päättyi 5-5  ja Sievi sekä Tervarit pelit molemmat 2-2 lukemiin.

Sitten tulikin neljän voiton putki. ACE, Loiske ja KaDy kaatuivat Leppävaarassa ja vieraista tuli ensimmäinen täysi pistesaalis, kun TP-Kaarle kaatui niukkojen vaiheiden jälkeen 4-5. Kauden ensimmäinen tappio koettiin Ilveksen vieraana itsenäisyyspäivänä lukemin 5-2. Vuoden 2011 viimeisessä pelissä pyöriteltiin maukas 4-0 voitto TPK:sta. Ottelussa debytoi kakkosjoukkueen maalivahti Harri Ikonen ja millä tavalla: nollapeli, pelin parhaan pelaajan palkinto sekä kolme veikkauspörssipistettä.

Vuosi 2012 alkoi myös mainiosti vierasvoitoilla PoPasta 3-6 ja Maxeista 4-6. Kotona kaatui SoFo värikkäiden vaiheiden jälkeen 7-6. GFT:n johdettua tauolla jo 5-0. Pieni löysääminen tauon jälkeen ja SoFo oli pelissä mukana. Kyseinen peli todisti futsalin hienouden, jossa isokaan johto ei vielä takaa varmaa voittoa.

Seuraavana oli vuorossa viikonloppu pohjoiseen, jossa kohdattiin Tervarit ja Sievi. Tervareilta tuli pataan 5-4 maalivahtipelin epäonnistuessa aika pahasti, mutta Sievistä haettiin arvokas 2-5 vierasvoitto. Näiden jälkeen ACE venyi 2-2 tasapeliin kultaisten kanssa, mutta Loiskeelta haettiin historian suurin voitto 2-12. Pekka Sihvolan heilutellessa verkkoa viidesti.

Kady peli päättikin pitkän vierasputken ja ottelussa panoksena oli runkosarjan kakkospaikka. Kaikki meni ilmeisen pieleen ja turpaan tuli peräti 6-1. Tappion ollessa suurin yli viiteen vuoteen.
Kotipelit TP-Kaarle ja Ilvestä vastaan klaarattiin numeroin 8-3 ja 4-2. Etenkin voitto Ilveksestä maistui ja antoi luottoa loppukauteen.

Toiseksi viimeisessä pelissä kovassa iskussa ollut TPK kuitenkin hautasi viimeistään toiveet kakkospaikasta ja helpommasta puolivälierävastustajasta. Turkulaiset veivät pelin nimiinsä 5-2 ja GFT:lle tuli vielä valmentaja Sihvosen kahden pelin toimitsijakielto. Runkosarja päätettiin voittoon PoPasta ja lopulliseksi sijoitukseksi tuli kolmas tila. Tämä tarkoitti Tervareiden kohtaamista puolivälierissä.

Tervarit oli osoittaunut runkosarjassa pahaksi vastustajaksi, sillä Oululaisilta oli saatu vain yksi piste kahdessa ottelussa. Silti luotto omiin oli varsin kova. Ensimmäinen peli oli numeroiden valossa varsin tasainen, mutta pelillisesti GFT vei sitä. Juho Keskisen ansiosta Tervarit roikkui kuitenkin pitkään mukana.

Toinen peli oli heti seuraavana päivänä Oulussa. GFT lähti matkaan jo lauantaina heti voitetun kotiottelun jälkeen. Tarkoituksena pistää sarja poikki ja saada lepoa ennen välieriä. Sillä joukkueen rinki oli varsin kapea pudotuspelien alkaessa. Tervarit kuitenkin jyräsi vakuuttavaan 6-1 voittoon kotikentällään ja edessä oli vielä kolmas ja ratkaiseva peli Espoossa.

Kolmannessa pelissä Tervarit puolistivat loistavasti ja koko sarjassa loistanut Juho Keskinen toimi viimeisenä lukkona. Myös Keskisen avaukset tuottivat ongelmia kotijoukkueelle. Pelin loputtua taululla olivat lukemat 1-3 ja kausi päättyi siihen. Tappio oli myös kultaisten ensimmäinen kotitappio tällä kaudella.

Kausi päättyi siis 5. sijaan, joka ei varmasti ollut sitä mitä lähdettin hakemaan. Kotona peli kulki, mutta vierassa oli ajoittain vaikeaa. Myös rinki oli kapeampi kuin muilla kärkijoukkueilla. Mitaleille olisi mielestäni ollut saumoja kaiken natsatessa kohdilleen, mutta mestaruus olisi vaatinut jo huikeaa venymistä kaikilta.
Kirjoittanut: Niku
« : 29.03.12 - klo:22:58 »

Olikos nyt jo kolmas kausi perättäin, kun Gefti häviää ison ratkaisuottelun Leppävaarassa?

Näin se on mennyt. Toissa kaudella Ilvekselle finaalissa, pilkkuskabassa. Silloin tais olla parikin saumaa naulata ne pilkut himaan. Viime kaudella tuli lähtö välierissä KaDylle, kun molemmat kotipelit hävittiin. Nyt sitten jo playoffien ekalla kierroksella tuli selkään Tervareilta.
Kirjoittanut: Milky Way Moses
« : 29.03.12 - klo:08:20 »

Olikos nyt jo kolmas kausi perättäin, kun Gefti häviää ison ratkaisuottelun Leppävaarassa?
Kirjoittanut: Niku
« : 28.03.12 - klo:23:06 »

Raportti tän päivän pelistä:

Lainaus
GFT - Tervarit 1-3 (0-1)

28.03.2012 19:30 Leppävaara

Tilastomerkinnät:

0-1 Oskari Tervo

------------

0-2 Adrian Rizvani (Juho Keskinen)

0-3 Ari Makowski (Juho Keskinen)

1-3 Ville Lindgren (Jarkko Reinikka)

 

Parhaat

GFT: Ville Lindgren

Tervarit: Juho Keskinen

Kulta: Juho Keskinen, Tervarit

Hopea: Oskari Tervo, Tervarit

Pronssi: Ari Makowski, Tervarit

 
Kokoonpano:

3 Ville Rapeli

4 Teemu Terho (C)

11 Lasse Lind

12 Jarkko Reinikka

15 Pekko Rosenberg

17 Timo Lumivaara

19 Risto Salmi

21 Ville Lindgren
 
Järkyttävä pettymys

GFT:n edustusjoukkueen kausi päättyi rajuun pettymykseen. Tervarit haki ensimmäisen voittonsa Espoosta GFT:n 10. vuotisen historian aikana. Ottelu päättyi 1-3 (0-1) ja otteluvoitot 1-2. Voittomaaliksi jäi päämaali.

Ottelussa oli hyvä intensiteetti ja sitä kuuluisaa pudotuspelitunnelmaa. Avausmaali syntyi, kun koko ottelun liukkaasti pelannut Oskari Tervo voitti pallon rikkomalla ja vei sen päätyyn asti. Tämän jälkeen GFT joutui entistä enemmän takaa-ajajaksi. Kultaiset taistelivat, mutta niin taisteli tervaajatkin. Laukauksien ja syöttöjen eteen liuttiin urakalla ja Tervari -maalin edusta pidettiin tiiviinä. Ainoa hyökkäysase oli ottelun parhaan Juho Keskisen avaukset.

GFT:n maalintekoyritykset kilpistyivät viimeistään metallikehikkoon. Lopussa tullut Ville Lindgrenin kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi. Laihaksi jäi kauden menestys, kun sarjasijoitukseksi tuli lyhyellä matikalla viides sija. Viimeksi GFT on jäänyt mitalien ulkopuolelle vuonna 2006.

Geftistä kausi jatkuu vielä ikämiehillä, jotka pelaavat SM-lopputurnauksessa Tikkurilassa 21.-22.4.
 


Kyllä syö miestä, kun tulee iltavuorosta kotiin ja kattoo tekstitv:ltä pelin tuloksen. Kauden eka kotitappio ja koko kausi on siinä :(
Kirjoittanut: Prässäävä Target
« : 28.03.12 - klo:15:03 »

Ja matsi livenä HuuhkajaTVltä http://www.futsal.fi/tiedotearkisto/?num=26724
Kirjoittanut: Niku
« : 28.03.12 - klo:00:26 »

Lainaus
Ennakko: Puolivälierän 3. painos
27.03.2012

Panoksia piippuun ja pöhinää puolivälieräpeliin. Sunnuntaisen ennätysvoittonsa jälkeen Tervarit tulee Leppävaaraan luultavasti entistäkin kovemmalla taistelulla. Odotettavissa on tunteikas ottelu, jossa jokainen pelaaja laittaa itsensä täysillä likoon.

Kannattaa tulla paikan päälle seuraamaan, koska niin näet, kuulet ja tunnet enemmän. Futsalmatsi ei jätä ikinä tylsäksi.

GFT pääsee otteluun normaalilla kokoonpanolla, josta poissa ovat varmuudella Miettinen, Sihvola ja Spangar. Pekko Rosenbergin pelaaminen on epävarmaa. GFT on hävinnyt Tervareille kolme puoliaikaa neljästä. Se on paljon ja sen syynä on liian helposti päästetyt maalit - mitään tietenkään Tervareilta poisottamatta. Mutta maalivahdin heittoavauksesta suoraan pusketut maalit eivät vaan ole futsalia. Tai ainakaan GFT ei ole ikinä niitä tehnyt. Ehkä tämä on lajin rikkaus.

GFT luottaa oman ruletin pyörimiseen ja tulostakin syntyy, jos mukana on oveluutta, päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä. Puolustaminen pitää hoitaa huolella ja hyökätä tehokkaasti - siinä on tuttu resepti menestymiseen.

Tervetuloa jännittämään ja kannustamaan kultaiset voittooon. Tapahtuma on ilmainen ja kahvio palvelee pikkurahalla. Tule ajoissa paikalle, niin saat parhaimman istumapaikan!

Kirjoittanut: Niku
« : 27.03.12 - klo:00:36 »

Raportti toisesta puolivälierästä:

Lainaus
Tervarit - GFT 6-1 (3-0)

25.03.2012 14:00 Oulu

Tilastomerkinnät:

2.24 1-0 Adrian Rizvani

14.47 2-0 Rizvani (Juho Keskinen)

15.14 3-0 Rizvani (Tuomas Leinonen) 

---------

27.43 4-0 Rizvani (Jukka Korhonen)

29.32 4-1 Ville Lindgren (Risto Salmi)

38.22 5-1 Ari Makowski (Keskinen)

39.59 6-1 Harri Aaltonen (Rizvani)Parhaat pelaajat:

Tervarit: Adrian Rizvani
GFT: Ville Lindgren

Kulta: Adrian Rizvani, Tervarit
Hopea: Juho Keskinen, Tervarit
Pronssi: Ville Lindgren, GFT

Kokoonpano:

3 Ville Rapeli

4 Teemu Terho (C)

11 Lasse Lind

12 Jarkko Reinikka

15 Pekko Rosenberg

17 Timo Lumivaara

19 Risto Salmi

21 Ville Lindgren
 
Rizvani ratkaisijana

Jos oli kultasentteri Timo Lumivaara lauantaina Leppävaarassa liekeissä, niin sitä oli tervari Adrian Rizvani sunnuntaina Oulun urheilutalolla. Rizvani on liigasta jo ehkä hieman katoavakin luonnonvara - leuka alas ja keskittyminen vain ja ainoastaan maalintekoon. Tämä alkaa aina kun hän saa pallon ja laukauksia yritetään mahdottomistakin paikoista.

Futsal on siitä hieno joukkuelaji, että pelejä voi voittaa yksilönä. Tervareiden toinen tukipilari oli maalivahti Juho Keskinen. GFT:n sunnuntai pysähtyi häneen. Vanha maajoukkuemaalivahti pystyi voittamaan ottelun Tervareille. GFT ei päässyt peliin mukaan ja tuloksena oli selvä häviö.
 

Kirjoittanut: Niku
« : 26.03.12 - klo:23:42 »

Raportti ekasta puolivälierästä:

Lainaus
GFT - Tervarit 5-3 (1-2)

24.03.2012 15:00 Leppävaara

Tilastomerkinnät:

10.56 1-0 Timo Lumivaara (Pekko Rosenberg)

11.15 1-1 Adrian Rizvani (Juho Keskinen)

16.26 1-2 Jukka Korhonen (Harri Aaltonen)

----------------

22.06 2-2 Lumivaara (Ville Lindgren)

27.26 3-2 Risto Salmi (Lindgren)

32.08 4-2 Lindgren (Lumivaara)

32.18 4-3 Rizvani (Tuomas Leinonen)

32.59 5-3 Lumivaara (Salmi)


Parhaat pelaajat:

GFT: Timo Lumivaara
Tervarit: Adrian Rizvani

Kulta: Timo Lumivaara, GFT
Hopea: Ville Lindgren, GFT
Pronssi: Risto Salmi, GFT Kokoonpano:

3 Ville Rapeli

4 Teemu Terho (C)

11 Lasse Lind

12 Jarkko Reinikka

15 Pekko Rosenberg

17 Timo Lumivaara

19 Risto Salmi

21 Ville Lindgren
 
Lumivaara lumoavana

Kotiyleisön edessä syttynyt Timo Lumivaara teki kolme ja syötti yhden. Kentän kunge. Maalit olivat komeita ja monipuolisia - syöttö oli tuuria, mutta sitäkin hienompi. GFT:n esitys oli hyvä koko ottelun ajan. Yleisölle tarjottiin vauhdikas ottelu, jossa Tervarit yritti ratkaisuja nopeasti ja GFT hieman hitaammin.

GFT jaksoi pallorallitella ja oli henkisesti vahva. Takaiskuna GFT:lle tuli Pekko Rosenbergin ensimmäisen puoliajan loukkaantuminen.

GFT:lle ansaittu voitto puolivälierän ensimmäisessä osassa. Tällaisella esityksellä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 

Kirjoittanut: batteri
« : 25.03.12 - klo:13:24 »

Pientä kutinaa, että GFT matkusti Ouluun jo eilen.
Heti voitetun kotimatsin jälkeen.
Joo tämähän on vain järkevää toimintaa GFT:ltä matkustaa heti pelin jälkeen. Saa nukkua kunnolla Oulussa ja ottaa levosta se paras hyöty irti. Vähän HuuTV:ssä asiaa jo sivuttiinkin Tehon haastattalussa: http://www.huuhkaja.tv/?videoId=32889207

Kova matsi on tulossa ja jos huhuja on uskominen, niin ottelu nähdään striiminä http://www.tervarit.fi/index.php?8
Kirjoittanut: Niku
« : 25.03.12 - klo:12:56 »

Pientä kutinaa, että GFT matkusti Ouluun jo eilen.
Heti voitetun kotimatsin jälkeen.
Kirjoittanut: Niku
« : 22.03.12 - klo:01:55 »

Ennakkoa pudotuspeleihin:

Lainaus

Nyt ne alkavat

22.03.2012

Lauantaina käynnistyy taistelu Suomen mestaruudesta. Aikaisemmat kaudet ovat osoittaneet, että pudotuspeleissä ne tosi pelit vasta alkavat. GFT:n puolivälierävastustaja on Tervarit Oulusta. Runkosarjan perusteella vastus on pahin mahdollinen. Tervarit on ainoa joukkue, joka runkosarjassa jäi keskinäisissä otteluissa niskan päälle. Ansaitusti. Syksyllä Leppävaarassa tasattiin pisteet lukemin 2-2 ja kevätkierroksella Oulussa kotijoukkue voitti 5-4.

Leppävaaran pelissä GFT:n hyökkäys oli huono ja Oulussa petti maalivahtipeli. Näistä otteluista GFT:n peli on mennyt eteenpäin. Laadukas treenaaminen on tuottanut painokkuutta viimeistelyyn. Ihan vielä se ei ole otteluissa puhjennut kukkaan, mutta kevät on puhkeamisen aikaa. Runkosarjassa GFT:n paras pommittaja oli Jarkko Reinikka, 22 osumaa 17 ottelussa. Toisen tilan maalitilastoissa jakoivat 16 osumallaan Lasse Lind (19 ottelua) ja Timo Lumivaara (16 ottelua). Lasse Lind rohmusi vieras- ja kotipeleissä eniten olemattomia veikkausmitaleja. Hänet arvioitiin siis GFT:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Timo Lumivaara on noussut kultaisten kaikkien aikojen maalitilaston ykköseksi. Tämä kausi on mennyt vakuuttavasti maali per ottelu tahtia.

Eniten syöttöjä antoi, kukapas muu kuin vanha kettu, Risto Salmi (18 syöttöä, 18 ottelua). Runkosarjan loppukierroksilla Salmen pistekeräily hyytyi, mutta PoPaa vastaan se taas aukesi. Viimeiset kaksi kevättä Risto Salmi on ollut pudotuspelien aikaan loukkaantunut, joten kultaleirissä hänen esiintymistään odotetaan innolla. Eniten otteluita ja yksi vajaa täyden sarjan pelasi Ville Lindgren. Pudotuspeleissä GFT:n kokoonpanosta puuttuvat Aki Miettinen, Ville Spangar ja Pekka Sihvola.

Hektisissä pudotuspeleissä ei kentällä voi nukkua sekuntiakaan. Maalivahti-, puolustus- ja hyökkäyspelin osalta kaikki näyttää GFT:ssä olevan kunnossa. Kohti kultaista kevättä mennään ja sen aika on tarkoitus olla kolmen viikon päästä.

Tulkaa ihmeessä seuraamaan kultaisten palloilukiimaa – ensimmäinen otos on lauantaina kello 15:00 Leppävaaran urheiluhallissa, tervetuloa!
Kirjoittanut: Niku
« : 19.03.12 - klo:21:51 »

Ville Sihvonen sivussa vielä ensimmäisestä puolivälierästä. Joten Terho ja Reinikka vastaavat todennäköisesti valmennuksesta kyseisessä pelissä.
Kirjoittanut: Niku
« : 17.03.12 - klo:23:02 »

Virallinen raportti PoPa pelistä:

Lainaus

GFT - PoPa 5-1 (2-0)

17.03.2012 15:00 Leppävaara

Tilastomerkinnät:

1.50 1-0 Oma maali

11.45 2-0 Jarkko Reinikka (Ville Lindgren)

-------------

28.14 3-0 Lasse Lind (Teemu Terho)

31.42 3-1 Vesa Lamminen (Eero Mäkinen)

34.31 4-1 Timo Lumivaara

38.47 5-1 Risto Salmi (Reinikka)

 

Parhaat pelaajat

Koti: Ville Rapeli

Vieras: Vesa Lamminen

 

Kulta: Ville Rapeli, GFT

Hopea: Lasse Lind, GFT

Pronssi: Vesa Lamminen, PoPa


Kokoonpano:


3 Ville Rapeli

4 Teemu Terho

11 Lasse Lind

12 Jarkko Reinikka

15 Pekko Rosenberg

17 Timo Lumivaara

19 Risto Salmi

21 Ville Lindgren
 

Runkosarja päätökseen

Ennätyksellisen pitkä runkosarja (22 ottelua) päättyi GFT:n osalta kolmanteen sijaan. Saldoksi kertyi 14 voittoa, 4 tasapeliä ja 4 tappiota (voitto% 64). Runkosarjan kotiottelusaldoksi jäi varsin vakuuttava: 9 voittoa ja 2 tasapeliä. Runkosarjassa GFT:n paras maalintekijä oli Jarkko Reinikka 22 osumallaan.

Päätöskierroksella PoPa kaatui Leppävaarassa 5-1 (2-0). GFT ja PoPa tarjosivat säälittävän vähälle katsojamäärälle (57 katsojaa) varsin hyvän futsalmatsin. Rehtiä taistelua, paljon tilanteita ja futsalmaisia palloralleja. Eniten rallikuskin paikalla oli kotijoukkue.

- Joukkueen esitys oli varsin vakuuttava, rento mutta kurinalainen, totesi penkinpäästä ottelua tarkkaillut ja huoltohommia tehnyt Tumppi Hämäläinen.

Tasaisen GFT:n paras oli tänään maalivahti Ville Rapeli, joka varsinkin ensimmäisellä puoliajalla esitti mestarimaisia torjuntoja. Tämä lupaa hyvää pudotuspelejä ajatellen, koska niissä futsaljoukkueen tärkeimmän pelaajan eli maalivahdin rooli korostuu.

GFT kohtaa puolivälierissä (paras kolmesta systeemi) Oulun Tervarit. Ensimmäinen puolivälieräottelu pelataan Leppävaarassa lauantaina 24.3. klo 15:00.
 

Kirjoittanut: Niku
« : 17.03.12 - klo:20:13 »

5-1 voitto tänään PoPasta. Ensimmäinen maali oli PoPan oma maali. GFT:n toisen teki PoPassakin pelannut "Leka" Reinikka. Näissä 2-0 numeroissa mentiin tauolle.

Toisella puoliajalla Lind lisäsi johdon 3-0:aan ennen kuin Lamminen kavensi. Lumivaara lopetti kuitenkin PoPan pyristelyn 4-1 maalillaan ja viimeisen häkin teki muistaakseni Salmi.
Kirjoittanut: Niku
« : 16.03.12 - klo:21:51 »

Ennakko PoPa peliin:
Lainaus

Porilainen Päätöskierroksella

15.03.2012

GFT kohtaa Porin Palloilijat runkosarjan päätöskierroksella. Ottelussa on vielä jonkin verran panosta. GFT:llä on mahdollisuus runkosarjan kakkospaikalle, mutta sija ei ole enää vain omissa tossuissa vaan siihen tarvitaan TPK:n apuja. PoPalla sarjapaikka on käytännössä jahtisiivuna, vaikka pientä karsintapeikkoa on porilaisilla sinipaidoissaan.

Leppävaarassa tullaan varmasti näkemään värikäs ottelu, jossa viihdykettä piisaa palloilunälkään. Syyskierroksella Porissa GFT vei pisteet lukemin 3-6 (2-3).

Kultaisten kokoonpanosta puuttuu koko loppukauden taistelija- ja taiteilijasielu Aki Miettinen, jonka jalat sanoivat sopimuksen irti jo TP-Kaarle ottelussa. Koko kausi olikin treenattu ja pelattu teipin voimalla. Nyt nilkka on operoitu ja kuntoutus on alkanut.

Myös Pekka Sihvola on todennäköisesti poissa koko loppukauden, koska hän keskittyy ammattiinsa jalkapalloon. Lisäksi Ville Spangarilla on alaraajavamma ja hän huilaa ainakin PoPa -ottelun.

GFT:n valmennuksesta vastaavat lauantaina pelaajamanagerit Teemu Terho ja Jarkko Reinikka.

Tervetuloa lauantaina klo 15:00 nauttimaan palloilusta ja tarkistamaan GFT:n hiukan muokattu kokoonpano!